Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

DIP ga proziva za nezakonje, a Mislav Kolakušić o svemu šuti

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naime, Državno izborno povjerenstvo utvrdilo je da je Mislav Kolakušić kao sudionik kampanje za EU izbore koristio sredstva iz nedopuštenih izvora te o povratu istih u Državni proračun nije obavijestio DIP

Mislav Kolakušić na pitanje je li istina da je preko udruge koju je osnovao nezakonito financirao kampanju ne odgovara. Šuti. A upravo za to ga prozivaju iz DIP-a. Naime, Državno izborno povjerenstvo utvrdilo je da je Mislav Kolakušić kao sudionik kampanje za EU izbore koristio sredstva iz nedopuštenih izvora te o povratu istih u Državni proračun nije obavijestio DIP.

Kao dokaz toj tvrdnji navode kako nije dostavio potvrdu da je vlasnik promo pultova njegove udruge ANTIKORUPCIJA koje je koristio i za izbornu promidžbu. Ujedno navode kako su uvidom u njegovu Facebook stranicu utvrdili da su na njoj, između ostalog, objavljeni i sponzorirani politički oglasi. Pod time misle na oglase koje se odnose na podršku izbornom sudioniku Mislavu Kolakušiću, nositelju kandidacijske liste grupe birača, a koji su postavljeni za vrijeme trajanja izborne promidžbe.

- Udruge ne smiju financirati političke kampanje i to bi svatko tko se upušta u ovakve stvari trebao znati. U konkretnom slučaju sredstva udruge nisu prikazana kao donacija - kaže nam članica DIP-a Vesna Fabijanić-Križanić. S obzirom na to da je bivši sudac Mislav Kolakušić najviše pridobio javnost govoreći o antikorupciji, pravdi i transparentnosti, čudi njegova šutnja na ovakve prozivke od strane DIP-a.     

Komentari (79)
  • Ne bojte se naci ce ovi svasta samo kad osjete konkurenciju,Mislav je bez sumnje postao ozbiljna prijetnja garniturama koje su hrvatsku unistile pa sada pokusavaju sa svim mogucim sredstvima sprijeciti njihov pad.Mislim da im je ovaj puta prekasno,narod ga je prepoznao kao nesto dobro!

    4. 8. 2019,   15:55
  • Ha, ha, tresu se od Kolakušića i lijevi i desni.

    4. 8. 2019,   15:58
  • Ima li ko u pravosudu da nije korumpiran

    4. 8. 2019,   16:42