Obavijesti

News

Komentari 32

DIP Kolakušiću: Zakone prema svima provodimo jednako

DIP Kolakušiću: Zakone prema svima provodimo jednako
1

Navode kako je Kolakušić mogao iskoristiti svoje pravo i odrediti „ svoje promatrače“, ali da to nije učinio, makar je o tome bio obaviješten pisanim putem i o čemu postoji dokumentacija

VIDEO

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poručilo je u utorak kako zakone provode prema svima jednako i bez pogodovanja, odbacujući prozivke europarlamentarca Mislava Kolakušića koji ih je nedavno nazvao "bijednicima", a njihov rad vezan za prošle izbore "paušalnim". 

Provodimo zakone koje je donio Hrvatski sabor prema svima jednako, bez pogodovanja, odluke su podložne sudskoj kontroli, a na uvrede osobne prirode ne namjeravamo se očitovati, poručili su iz DIP-a, koji je Kolakušića ranije prozvao zbog nezakonitosti u predizbornoj kampanji.

U priopćenju DIP-a ističe se i kako se promatranje izbora dopušta svim udrugama koje neovisno promatraju izbore, a da se udruga „Antikorupcija – platforma za borbu protiv korupcije“ kojoj je na čelu Kolakušić i koja je isključivo promovirala njega ne može smatrati neovisnim promatračem izbora, što je konačno potvrdio i Ustavni sud.

Navode kako je Kolakušić mogao iskoristiti svoje pravo i odrediti „ svoje promatrače“, ali da to nije učinio, makar je o tome bio obaviješten pisanim putem i o čemu postoji dokumentacija.

Ističu i kako Kolakušić nije prikazao da je u kampanji koristio sredstva ili usluge udruge „Antikorupcija – platforma za borbu protiv korupcije“ što je bio dužan učiniti, te da je to lako provjerljivo iz izvješća DIP-a o provedenom nadzoru financiranja izborne promidžbe.

Osim toga, DIP je priopćio kako je Kolakušiću odobren uvid u potpise potpore koji nisu prihvaćeni i to 16. travnja i 30. travnja 2019., u prostorijama Povjerenstva, te da je prilikom predaje kandidacijske liste opunomoćeni predstavnik Kolakušića bio upoznat s činjenicom postojanja nevaljanih potpisa, te da nije imao nikakvih prigovora, o čemu također postoji dokumentacija.

Kolakušić je nedavno DIP-u poručio i da će, postane li on predsjednik države,  "svi odgovarati imenom i prezimenom", a dat će provjeriti i njihovu imovinu kako bi se utvrdilo je li bilo" čudnih kretanja i pritoka imovine u vrijeme izbora".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...