Obavijesti

News

Komentari 32

Diplomatski spor zbog poruka židovskim gostima u hotelu

Diplomatski spor zbog poruka židovskim gostima u hotelu
1

Fotografija natpisa postavljenog iznad tuša prenesena je na Twitteru, pošto je o njoj jedan ortodoksni židovski gost progovorio na Kanalu 2 izraelske televizije

VIDEO

Izrael je švicarskoj vladi uputio oštar prosvjed zbog natpisa na kojem stoji da se židovski gosti apartmana u mjestu Arosi moraju istuširati prije ulaska u hotelski bazen. 

Oznaka napisana na engleskom jeziku u "Apartmenthaus paradies" u planinskom odmaralištu Arosi izazvala je brojne kritike.

Postoji još jedna uputa koja židovskim gostima savjetuje da hladnjak koriste samo u točno određeno doba dana. 

Zamjenica izraelskog ministra vanjskih poslova Tzipi Hotovely upute je ocijenila "najodvratnijim antisemitskim činom". 

Fotografija natpisa postavljenog iznad tuša prenesena je na Twitteru, pošto je o njoj jedan ortodoksni židovski gost progovorio na Kanalu 2 izraelske televizije. 

"Osoblje je prema nama bilo vrlo ljubazno. No jedno jutro sam sišao na bazen i ugledao natpis. Bio sam u šoku!", ispripovijedao je. 

"Našim židovskim gostima, ženama, muškarcima i djeci - lijepo vas molimo da se otuširate prije ulaska u bazen", stoji u uputi te se dodaje da će, "ako se pravila ne budu poštovala, uprava biti prisiljena tim gostima zabraniti pristup bazenu". 

Hotovely je rekla da je o tom antisemitskom slučaju razgovarala s izraelskim veleposlanikom u Švicarskoj, koji joj je kazao da je natpis uklonjen. Unatoč tomu, ona smatra da bi se odgovorni za njegovo postavljanje trebali kazniti. 

Promatrači tvrde da ih natpis upućen židovskim gostima podsjeća na holokaust, jer su u nacističkim kampovima smrti židove slali "pod tuševe", koji su zapravo bili plinske komore. 

Uprava hotela je odgovorila da nije bilo nikakvih antisemitskih nakana te da "osoblje nema nikakvih problema sa židovskim gostima koji su česti u hotelu". 

Ruth Thomann, koja je odgovorna za natpis nad tušem objasnila je da je "problem u pogrešnom odabiru riječi". Naime, kazala je da su neki židovski gosti u bazen ulazili u majicama, ne otuširavši se prije toga. 

Kada je posrijedi hladnjak u kuhinji, on je dostupan samo židovskim gostima zbog čuvanja košer hrane. No kako ga osoblje ne bi svaki čas moralo otvarati i zatvarati, gosti su zamoljeni da ga koriste samo u naznačenom vremenu, od 10 do 11 ujutro i od 16.30 do 17.30 poslijepodne. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa