Obavijesti

News

Diplomom ZŠEM-a do financijskog srca Europe

Diplomom ZŠEM-a do financijskog srca Europe
4

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je vodeća hrvatska poslovna škola koja nudi tri preddiplomska programa

Programi su iz područja ekonomije i managementa, poslovnog prava i ekonomije i poslovne matematike i ekonomije, dvogodišnji diplomski studij ekonomije i jedanaest jednogodišnjih MBA specijalizacija.

Sustavnim ulaganjem u kvalitetu u svim segmentima svog djelovanja postala je međunarodno prepoznata, što je diferencira od ostalih poslovnih škola, a najviše je diferencira AACSB akreditacija, kojom je prva i jedina u Hrvatskoj, u klubu od 5% AACSB akreditiranih poslovnih škola u svijetu među kojima su Stanford, Harvard, Columbija, Bocconi, LSE i mnoga druga prestižna sveučilišta.

94% ZŠEM-ovaca prvi posao pronalazi tijekom ili kroz godinu dana po završetku studija, a ZŠEM-ovi alumni rade u 25 zemalja diljem svijeta. Ovu visoku brojku pripisujemo stalnom osluškivanju potreba tržišta rada i prilagođavanju svih naših studija upravo tome. Nedavno organizirane konzultacije poslodavaca i kreatora studijskih programa ZŠEM-a imale su za cilj unaprijediti komunikaciju između obrazovanja i gospodarstva te pospješiti zapošljavanje mladih.

Naime, u sklopu projekta „Unapređenje kvalitete studijskih programa ZŠEM-a u okviru HKO-a“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, zajedno s partnerima Hrvatskom udrugom poslodavaca i Tehničkim veleučilištem Zagreb, održane su konzultacije s poslodavcima čiji je cilj poboljšanje i prilagođavanje studijskih programa potrebama tržišta rada.

Sam cilj konzultacija je identificiranje potreba poslodavaca i usmjeravanje profesora prilikom kreiranja studijskih programa koji se usklađuju s potrebama koje zahtjeva tržište rada i s najvišim standardima kvalitete u obrazovanju. Krajnji je cilj projekta unaprjeđenje kvalitete studija ZŠEM-a kako bi odgovarao potrebama tržišta rada te kako bi studenti po završetku studija posjedovali znanja i vještine koje su potrebne poslodavcima.

A koja su znanja i vještine vrednovali na konkurentnom bankarskom tržištu rada pitali smo uspješnu ZŠEM-ovku Korneliju Miletić koja je netom što je diplomirala ekonomiju i management dobila četiri ponude za posao iz financijskog sektora u Luxembourgu. Odabrala je State Street Bank i evo što nam je rekla:

“Smatram da je u samom početku svakako veliku ulogu odigrao moj CV. Zatim, dobro poznavanje financijskih derivata i fondovske industrije, poznavanje njemačkog jezika uz engleski te u konačnici velika motivacija i želja za radom i konstantnim usavršavanjem.”

Zašto ste se odlučili za studij na ZŠEM-u?

Jedan od razloga zašto sam odlučila studirati na ZŠEM-u je taj što sam znala da Škola ima mnogo partnerskih sveučilišta diljem svijeta te da potiče svoje studente na međunarodnu razmjenu. Odlučila sam što prije iskoristiti tu priliku pa sam nakon druge godine studija provela ljetni semestar na John Carroll University u Clevelandu, Ohio.  Zatim sam nakon završenog preddiplomskog studija odlučila upisati MBA smjer Financije i računovodstvo jer sam tijekom studija te nakon odrađenih praksi shvatila da je to ono što me interesira i da želim graditi svoju karijeru u tom smjeru. Nakon što sam završila MBA odlučila sam odslušati dodatni semestar te sam otišla u Njemačku na Frankfurt School of Finance and Management gdje sam upisala Master Financija te odslušala šest kolegija.”

 Možete li ukratko opisati što ste sve i gdje radili tijekom studija na ZŠEM-u?

“Nakon treće godine preddiplomskog studija odradila sam praksu u Erste&Steiermärkische banci u odjelu kreditiranja malih poduzetnika. Zatim sam tijekom MBA studija dobila priliku raditi na ZŠEM-u. U tih godinu dana sam radila u Poslovnoj akademiji ZŠEM-a na organizaciji međunarodnih konferencija i seminara te sam bila Akademska tajnica stručnog studija na engleskom jeziku. Nakon završenog MBA te prije odlaska u Frankfurt, odlučila sam odraditi još koju praksu u financijama jer sam znala da želim započeti karijeru van hrvatske pa sam iz tog razloga htjela imati što više iskustva i što bogatiji CV. Zato sam ljeto prije odlaska prvo odradila praksu u HNB-u u Odjelu planiranja, računovodstva i kontrolinga. Nakon toga sam otišla u Agrokor gdje sam odradila praksu u Konzumu u Odjelu financija i računovodstva. Nakon odrađenih praksi u Hrvatskoj, otišla sam na Frankfurt School of Finance and Management. Dok sam tamo studirala dobila sam ponudu da odradim internship u trajanju od šest mjeseci u Luxembourgu, na Luxembourg School of Business. Tamo sam bila Assistant in the Executive Education Departmentu.”

Kako ste dobili posao u Luxembourgu?

“Tijekom prakse na Luxembourg School of Business imala sam priliku upoznati se s financijskom strukturom u Luxembourgu te sam shvatila da u Luxembourgu imam veliku priliku iskoristiti svoj potencijal. Iz tog razloga sam počela slati svoj CV na sve veće financijske institucije u Luxembourgu. Moram priznati da nije bilo nimalo lako iz razloga što sam trebala radnu dozvolu za rad u Luxembourgu –u dva mjeseca sam imala intervju sa 10-tak kompanija no svaka je odustala od mene u trenutku kad su shvatili da trebam radnu dozvolu. No ja sam bila ustrajna u svojoj odluci da nađem posao te sam ostala u kontaktu s menadžerima pojedinih kompanija preko LinkedIna. U konačnici sam dobila ponude za posao od četiri kompanije no, odlučila sam da želim započeti karijeru u State Street banci na Depositary Oversight Specialist poziciji te da ću raditi u njemačkom timu. Kada sam birala koju ću ponudu izabrati najbitniji kriteriji su mi bili da imam priliku učiti i napredovati.”

ZŠEM nije samo poslovna škola, ZŠEM je mala, ali produktivna međunarodno orijentirana zajednica koja u svakom svojem segmentu njeguje kulturu izvrsnosti.

Priključi nam se i upiši ZŠEM!

Prijamni se održava 9. travnja, PRIJAVI SE!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava