Obavijesti

News

Komentari 18

Dirao ih na nastavi? Učenice 5. razreda prijavile svog učitelja

Odmah nakon što je razrednica došla s prijavom dviju djevojčica, pozvao sam profesora na razgovor i rekao mu o čemu je riječ. On nakon tog razgovora više nije održao nijedan sat u školi, kaže ravnatelj

VIDEO

Milovao ih je po kosi, dirao po ramenu, a kasnije ih je navodno počeo dirati po nozi i stražnjici. Dvije učenice osnovne škole na sjeverozapadu Hrvatske u dobi od 11 i 12 godina razrednici su se požalile da ih učitelj spolno uznemirava pod satom, objavila je “Potraga”.

U Policijskoj upravi na čijem je području škola potvrdili su nam da su upoznati sa slučajem i da provode istragu.

- Provodimo kriminalističko istraživanje u koordinaciji s Državnim odvjetništvom i nadležnim Centrom za socijalnu skrb. Trudimo se što prije to završiti i pismena dostaviti odvjetništvu - rekli su u nadležnoj Policijskoj upravi. U osnovnoj školi kažu da su, odmah nakon saznanja o događaju, poduzeli sve i slučaj prijavili policiji, Centru za socijalnu skrb i Ministarstvu.

- Odmah nakon što je razrednica došla s prijavom dviju djevojčica, pozvao sam profesora na razgovor i rekao mu o čemu je riječ. On nakon tog razgovora više nije održao nijedan sat u školi, nego je otišao na bolovanje. Odmah sljedeći dan, 22. svibnja, o tome sam razgovarao s roditeljima te obavijestio policiju i Centar za socijalnu skrb - govori ravnatelj škole.

Dodaje da je već dan kasnije, 23. svibnja, osobno odnio prijavu u Ministarstvo obrazovanja i da sve ima evidentirano.

- Škola je postupila po svim pravilima i poštovala proceduru. Naše stručne suradnice, psihologinja i defektologinja, razgovarale su s učenicama te smo njihovim roditeljima ponudili daljnju stručnu pomoć, no oni su to odbili - rekao je ravnatelj.

Pojašnjava da su u školi svi u šoku i da nikad ranije nisu imali sličnu situaciju. Profesor kojeg se optužuje za uznemiravanje ima 55 godina i više od 25 godina iskustva rada u školi, čak je jedno vrijeme bio ravnatelj. Otežavajuća je okolnost da mu je supruga pedagoginja, zbog čega su i nju morali udaljiti, odnosno i ona koristi bolovanje dok se situacija ne riješi.

Pokušali smo dobiti komentar profesora kojeg djevojčice optužuju za neprimjereno ponašanje, no nije želio razgovarati.

- Odmah po saznanju o podnesku vezanom za osnovnu školu iz Vašeg upita, a koji se odnosi na prijavu spolnog uznemiravanja od strane nastavnika prema učenicama 5. razreda, otvoren je inspekcijski postupak. Prvi dio nadzora u školi izvršili smo 29. svibnja - odgovorili su na naš upit iz Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO). Napominju da su pritom izuzeli svu relevantnu dokumentaciju te obavili razgovore s ravnateljem, razrednicom učenica, psihologinjom i defektologinjom.

- U nadzoru je utvrđeno da je škola 22. svibnja slučaj pisanim putem prijavila policiji, kao i nadležnom Centru za socijalnu skrb. Ako protiv nastavnika bude pokrenut kazneni postupak, škola će ga, u skladu sa Zakonom o odgoju, udaljiti od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka - kažu iz ministarstva.

Ravnatelj je slučaj prijavio i pravobraniteljici za djecu te Zavodu za javno zdravstvo za školsku medicinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)