Obavijesti

News

Komentari 199

Smijenili su načelnika policije: Protiv 4 policajca ide postupak

Smijenili su načelnika policije: Protiv 4 policajca ide postupak
8

Prilikom postupanja rukovoditelja i policijskih službenika PP Đakovo došlo je do metodoloških pogrešaka. Nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli potrebne radnje, rekao je načelnik PU osječko-baranjske

VIDEO

Načelnik osječko-baranjske PU Ladislav Bece odlučio je zbog niza propusta vezanih uz postupanje prema ubojici socijalne radnice pokrenuti disciplinski postupak protiv četiri službenika đakovačke policijske postaje, od kojih su načelnik postaje i policijski službenik koji je bio zadužen za taj predmet udaljeni s dužnosti.

Kako je večeras na konferenciji za novinare u Đakovu rekao Bece, zbog metodoloških propusta i sumnje u teške povrede službenih dužnosti vezanih uz postupanje prema ubojici socijalne radnice đakovačkog Centra za socijalnu skrb pokrenuti su disciplinski postupak protiv četiri službenika policijske postaje (PP), među kojima su načelnik postaje Rudolf Kolarić i policajac koji je bio zadužen za taj predmet, udaljeni s dužnosti.

'Bila je veliki borac, brinula je o bolesnom bratu, a sad je nema'
'Bila je veliki borac, brinula je o bolesnom bratu, a sad je nema'

- Cilj je bio utvrditi jesu li policajci u Đakovu ranije imali informacije u promjeni ponašanja počinitelja. 17. svibnja je policija u Đakovu redovnom poštom dobila informaciju od socijalnog centra da su dvojica štićenika učestalo dolazili u centar i bili su verbalno agresivni i da imaju anonimnu informaciju o mogućnosti nabavke vatrenog oružja. Prilikom postupanja rukovoditelja i policajaca PP Đakovo došlo je do metodoloških pogrešaka. Nisu u dovoljnoj mjeri i pravodobno poduzeli potrebne radnje. Zato sam donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv četvero policajaca, a s današnjim datumom sam načelnika policijske postaje i jednog policajca udaljio s dužnosti - rekao je Bece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priveden ubojica iz Đakova! Načelnik policije Ladislav Bece o slučaju Reporterka: Helena Ludban

Objavljuje 24sata u Srijeda, 10. srpnja 2019.

Nadzorom je također utvrđeno i da je počinitelj, bilo sam ili s ocem nakon upućivanja obavijesti Centra za socijalnu skrb policijskoj postaji Đakovo više puta tjedno dolazio u Centar, a da nije iskazivao prijetnje prema djelatnicima Centra ili gruntovnice.

Bece je dodao i kako će zahtjev za pokretanje postupka podnijeti disciplinskom  sudu u Osijeku, zbog sumnje da su policajci počinili teške povrede službene dužnosti, a sankcije mogu biti od novčane kazne do prestanka radnog odnosa.

Zamoljen da pojasni koje su radnje policajci propustili napraviti Bece je kazao kako su se "trebali više angažirati, jer je zadaća policije da štiti građane", ali i da je teško potvrditi da bi se takvim radnjama spriječio ovaj tragični događaj.

Što se osumnjičenog Andrije Drežnjaka tiče, Bece je naglasio:

Ubojicu iz Đakova su doveli u Osijek, prenoćit će u pritvoru
Ubojicu iz Đakova su doveli u Osijek, prenoćit će u pritvoru

- Istraga je u tijeku, osumnjičeni je u pritvoru i ujutro ide procedura s državnim odvjetnikom. 

Ubijena Blaženka policiji: 'Drežnjak nabavlja pištolj'

Ubijena socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Đakovo, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, pet dana prije masakra pismeno je obavijestila đakovačku policiju da se Andrija Drežnjak, korisnik kojem je imenovana skrbnicom, a koji je sada osumnjičen za ubojstvo, raspituje kako nabaviti pištolj.

Njegova skrbnica Blaženka Poplašen, kažu naši sugovornici, nije se bojala za sebe - dugo godina uspijevala je održavati odnos s Andrijom - ali je smatrala da bi moglo biti jako opasno ako se Andrija, kao osoba potpuno lišena poslovne sposobnosti i sklona ispadima, domogne oružja. Policija to mora istražiti jer bi mogao ozlijediti nekoga vani, smatrala je. Također je obavijestila i njegova psihijatra o tome da je Andrija u posljednje vrijeme promijenio ponašanje te ga zamolila da pripazi na to uzima li Andrija redovito terapiju.

Uhitili ga u polju

Podsjetimo, policija je u utorak oko 20.10 sati, u blizini autoceste A5, uhitila Andriju Drežnjaka (61). Osumnjičenika za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (50) i teško ranjavanje njenog kolege Ivana Pavića (35), po dojavi ljudi, pronašli su u polju između Đakova i mjesta Selci Đakovački.

Pokretanje videa...

01:51

Liječnici u Osijeku i dalje se bore za Pavićev život.

Drežnjaka vu večeras doveli iz PP Đakovo u PU osječko-baranjsku u Osijek, gdje će je predan pritvorskom nadzorniku.

Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku
Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku

Nakon ubojstva kolegice Blaženke Poplašen (50) socijalne radnice organizirale su prosvjed ispred Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Tražile su veću zaštitu, ali i ostavku ministrice Nade Murganić.

Blaženka će biti pokopana u četvrtak u 16 sati na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima, a doći će kolege iz sustava, koji će tako dati podršku i upozoriti na status socijalnih radnika u društvu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 199
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...