Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Diskriminirali ga: Fakultet gay profesoru mora dati 75.000 kn

None Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Presudio je tako Općinski sud u Varaždinu pred kojim je Krešić tužio fakultet pod obrazloženjem da ne može napredovati u svom poslu samo zato što je gay

Dr. sc. Dariju Krešiću varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) dužan je isplatiti 75.000 kuna odštete zbog diskriminacije na osnovu spolne orijentacije. Presudio je tako Općinski sud u Varaždinu pred kojim je Krešić tužio fakultet pod obrazloženjem da ne može napredovati u svom poslu samo zato što je homoseksualac.

Krešić je trenutačno viši asistent na fakultetu, a tvrdi da su kad se zaposlio svi bili zadovoljni njegovim radom, ali ubrzo su, u veljači 2009., počele provokacije. Zbog seksualne orijentacije Darija su provocirale neke kolege, ali i prvi nadređeni. 

Sve je to navelo Darija da tuži fakultet a pomoć je tražio i od udruga Kontra i Iskorak koje se u Hrvatskoj bore za prava LGBT populacije. 

Komentari (116)
  • Uskoro će neki gejaš otvorit stranku i tražit mjesto zastupnika, i kad ga ne izaberu, tužit će birače jer ga nisu izabrali jer je gej! Htio sam koristit gore izraze ali neda mi se dobijat opomene.

    28. 10. 2015,   11:58
  • ja znam jednu gay osobu koja je protiv lgbt parada te zivi normalnim zivotom ko i svako drugi te se ne istice od drugih a pogotovo ne namece to sta je. s takvim ljudima se da razgovarati te ih postivani a ne ove sta forsiraju to sta jesu i nasilno namecu svoje razmisljanje

    28. 10. 2015,   12:26
  • ok isplatit mu ostetu i urucit otkaz!! ha ha ha pa na biro i da vidim di ces se vise zaposlit sa tom preporukom

    28. 10. 2015,   11:57