Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

DISKUSIJA: Mogu li vas policija i sudovi zaštititi?

None Foto: Goran Stanzl

Možemo li imati povjerenja u sustav? Mislite li da vas policija, državno odvjetništvo i sudovi mogu zaštititi? Je li pravosudni sustav profesionalan?

Županijsko državno odvjetništvo u Koprivnici propustilo je zatražiti ostanak u pritvoru Tome Novkovića, osumnjičenog za ubojstvo susjeda. Zamjenik glavne tužiteljice na istražnom ročištu nije od istražne sutkinje tražio da se osumnjičenika zadrži iza rešetaka, pa je Novković išetao iz sudnice. Malodobna djeca ubijenog Tomislava Petranovića zbog straha i šoka završila su kod liječnika... Možemo li imati povjerenja u sustav? Mislite li da je zamjenik županijske odvjetnice zaboravio zatražiti pritvor zato što je šlampav ili zato što ne poznaje zakone? Ili je, jednostavno, bio toliko lijen pa nije pročitao spis, pa zato nije vidio da će Novković odšetati na slobodu iz pritvora? Mislite li da vas policija, državno odvjetništvo i sudovi doista mogu zaštititi? Osim korumpiranih pojedinaca, mislite li da je represivno-pravosudni sustav doista profesionalan? Kako bi trebalo kažnjavati državne službenike koji čine takve propuste? Najčešće čitamo o suspendiranim policajcima. Znači li to da su oni najcrnije ovce u našoj državi? Ili rad drugih, poput tužitelja i sudaca, nije toliko dostupan javnosti, pa za njihove propuste manje znamo i tako sustav ne "prisiljavamo" da ih kažnjava?

Komentari (9)
  • Rak rana naseg drustva je pravosudje. Njihove odluke se nesmiju komentirati dok ne postanu pravomocne, a onda se mozes fuckat jer ionako vise nista nemozes. Da li je netko cuo da je ijedan sudac za bilo sto odgovarao ? Drugi je problem sto ovoj vlasti to i odgovara jer bi ih vise od polovice istog casa ( ukljucujucu Sajdziju i njegovih pola ministara) bilo u zatvoru. Trebalo bi opet aktivirat Goli Otok. Tko bi tamo trebao? Zna se!

    5. 7. 2008,   11:54
  • Pogotovo PRESRETAČI iliti Cobre 11 na hrvatski način!Zaštičuju ljude od velikih kazni za prebrzu vožnju s 500 kuna (zna se)!Jedino ako se radi o nekom bijesnom autu koji se s Velebita spuštao,sigurno sa 80/sat onda se malo preispita kakav je model,koliko košta i nakon toga samo se zaželi sretan put-opet na hrvatski način-ZNA SE! A SUDSTVO,nema se što komentirati osim-ZNA SE!

    5. 7. 2008,   12:03
  • Tko da nas zaštiti??? Možda je bolje pitanje možemo li se mi zaštititi od takve policije i sudstva!

    5. 7. 2008,   11:42