Obavijesti

News

Komentari 84

Div koji je raznježio Hrvatsku: 'Djeca su mi uljepšala dan'

Div koji je raznježio Hrvatsku: 'Djeca su mi uljepšala dan'
1

Došli su do mene, i dječak je rekao dobar dan. Rekli su mi da su u šetnji sa mamom i tatom. Pitali su me kakve to rukavice imam, pa ih je zanimalo jel to pravi pištolj, priča Marko

VIDEO

Interventni policajci jako rijetko imaju priliku pokazati svoju nježniju stranu. Najčešće ih vidimo kao mrke gorostase pod teškim oklopom i iza debelog štita. Baš zato je fotografija policajac u oklopu i troje mališana u dubokom razgovoru nastala u subotu na prosvjedu inicijative #SPASIME oduševila čitavu Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VIDEO

Dok su roditelji htjeli poslati poruku političarima, oni mlađi su uživali u lijepom danu. Posebno oduševljeno promatrali su policajce koji su osiguravali prosvjed. Oni malo hrabriji među njima s policajcima htjeli su i porazgovarali. Dio je to našeg svakodnevnog posla, onaj ljepši dio tog posla, kaže nam Marko, inače pripadnik interventne jedinice policije Policijske uprave Zagrebačke. ''Bili smo dio osiguranja, a u trenutku razilaska sudionika prosvjeda kolege i ja smo bili izvan vozila. Njih troje prolazili su pored nas i gledali nas cijelo vrijeme. Dva ista dečkića, rekao bih blizanci, i malo starija curica. Najvjerojatnije njihova sestra. Došli su zajedno, nisu se nimalo bojali, a mama i tata su stajali sa strane i smijali se'', prepričava nam Marko svoj susret sa najmlađim obožavateljima koji je raznježio zemlju, piše Express.

Kaže da su mališani reagirali baš kao i sva i druga djeca kad ih vide, posebno dječaci koji ih gledaju fascinirani njihovom opremom. Inače takve nindže, kako ih djeca često nazivaju, mogu vidjeti samo u crtićima ili filmovima, pa je djeci poseban užitak vidjeti ih u svojoj blizini. Marko nam se povjerio i rekao da ga posebno veseli što ih doživljavaju kao uzore,jesu li tu u potrazi za nekim lopovima. ''Gledali su nas fascinirani. Ja sam im mahnuo pa su i oni meni. Došli su do mene, i dječak je rekao dobar dan. Rekli su mi da su u šetnji sa mamom i tatom. Pitali su me kakve to rukavice imam, pa ih je zanimalo jel to pravi pištolj, hvatamo li mi lopove i gdje su nam lisice. Bila su to slatka dječja pitanja. I mislim da bi bilo tko od mojih kolega da je bio na mom mjestu napravio isto'', naglašava.

Sretno oženjen ovaj interventni policajac uskoro će postati roditelj, po prvi put, očekuje sina, pa kaže kako su možda i oni osjetili njegovu energiju budućeg sretnog oca koji s nestrpljenjem očekuje rođenje. ''Svi imamo djecu, ili ćemo ih imati, svi smo mi posebno osjetljivi na djecu. Nikada nam nije teško s njima razgovarati, biti pristupačan i biti uzor. Nije teško odvojiti vrijeme za njih, popričati s njima. Mahnuti im i nasmijati se. Mi to radimo na dnevnoj bazi, družimo se s djecom. Znamo stajati na semaforu u kombiju i djeca nam iz sjedalice mašu i pozivaju nas. Nama je to normalno, dio svakodnevice i u tome uživamo'', naglašava.

Druženje s djecom zasigurno je ljepša strana posla ovog interventnog policajca koji je već šest godina u ovoj jedinici. Njegov svakodnevni posao, kako nam kaže, uključuje nerijetko opasne i stresne situacije u kojima nije lako raditi. Kako kaže, važno je imati poštovanja prema ljudima i imati razumijevanja za njihove probleme, no isto tako kvalitetno odraditi svoj posao. Bezbolno i ljudski. Za razgovor s djecom im nikada nije teško odvojiti nešto vremena, a posebno uživaju u njihovim mudrim izjavama i dosjetkama. ''Kažemo im da moraju biti dobri, da moraju slušati svoje roditelje. Savjet koji im uvijek dajemo je taj da nam se mogu obratiti ako imaju bilo kakav problem, i da nas se ne trebaju bojati kako ih nekada stariji znaju plašiti, i prijetiti ako ne budeš dobar da će doći policija po njih. Nekad nas zovu nindžama, jer nas ne mogu često vidjeti. Lijepo im je dati savjet i pitati ih hoće li oni biti policajci, ili čime će se baviti. Njih to veseli a nama je to dio našeg posla, posebno kada je neko veće okupljanje, kada bude puno djece. Posebno za vrijeme Adventa. Roditeljima bude fora, a i nama je drago'', priča nam Marko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...