Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak: Bilo je propusta u školi, ali nadzor traje još idući tjedan

None Foto: Sandra Simunovic/Dino Stanin/PIXSELL/24sata

Ministrica očekuje da će nadzor u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru biti okončan u u prvoj polovici idućega tjedna tjedna kada će biti poznati svi detalji slučaja

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u petak da je nadzor koji je do sada proveden u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru utvrdio da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja Škole, ali da će se, tek po konačno utvrđenom stanju, moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti.

U izjavi što ju je medijima u petak uputilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, istaknuto je kako je ministrica Divjak najavila da će se, po konačno utvrđenom stanju, postupati u skladu s propisima i ovlastima. Ministrica očekuje da će nadzor u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru biti okončan u u prvoj polovici idućega tjedna tjedna kada će biti poznati svi detalji slučaja.'

Zagreb: Pupovac komentirao izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave NA RUCI IMA SLOVO 'U' Pupovac o žigosanju u Zadru: 'Prekršeni su i Ustav i zakon'

- Do sada je u nadzoru koji traje nedvojbeno utvrđeno da postoje propusti i nepravilnosti u radu ravnatelja, kao stručnog i poslovodnog voditelja Škole, no tek će se po konačno utvrđenom stanju moći utvrditi opseg i težina nepravilnosti, a prema čemu će se postupati u skladu s propisima i ovlastima. Očekujemo da će u prvoj polovici sljedećeg tjedna biti okončan nadzor te će biti poznati svi detalji slučaja - izjavila je ministrica Divjak.

Zadarska policija podnijela je u petak državnom odvjetništvu za mladež kaznenu prijavu zbog tjelesne ozljede protiv 15-godišnjega maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu.

Zagreb: Ministrica Divjak na izvanrednoj konferenciji o lažnim diplomama MINISTRICA DIVJAK: 'Izjave ravnatelja škole u Zadru su u potpunosti neprimjerene'

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ocijenila je pak u četvrtak izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Ravnatelj te zadarske škole Jozo Dragić izjavio je, naime, u četvrtak za televiziju N1, "kako nije riječ o "posebno teškom djelu" te kako je, nakon događaja, pozvao cijeli razred, uključujući i počinitelja, a oni su mu rekli da je to bila "samo dječja igra".

Komentari (32)
  • Pa ne mogu vjerovat , sve više ustaša u vrtićima , osnovnim i srednjim školama , tko bi rekao ?

    9. 2. 2019,   23:00
  • ako su rekli da je bila "dječija igra" postoji nekakva igra koja se zove "Istina ili izazov" ali ja nisam mjerodavan pedagozima objašnjavati kako funkcionira ta "igra"

    8. 2. 2019,   19:06
  • Ministrice Divjak u potjeru za ustašama da vam se ne rasprše i ne pobjegmu.Pa kaj smo onda ak ih ne pohvatate sve do jednog ?

    9. 2. 2019,   22:57