Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak o reformi: Ja sam svoje rekla i od toga neću odustati...

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministrica je javno rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića, a HNS tvrdi da bi njegovim imenovanjem bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje reforme

Dok u Banskim dvorima o natječaju za Ekspertnu radnu skupinu razgovaraju Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak stigla je u sjedište HNS-a i u izjavi za N1 poručila kako je ona svoje već rekla i da od toga ne odustaje.

MARATONSKI SASTANAK Tko je Matko Glunčić oko kojeg se prepiru Divjak i Plenković?

Ministrica Divjak javno je rekla da ne želi na mjestu voditelja ERS-a vidjeti Matka Glunčića, a HNS tvrdi da bi njegovim imenovanjem bilo zaustavljeno eksperimentalno, a zatim i cjelovito uvođenje kurikularne reforme.

"Ja radim svoj posao, a moje je da uvedem reformu u škole, sve ono što smo obećali, a ovo je konzultacija. Na temu obrazovne reforme. Ovdje su konzultacije s HNS-om da vidimo kako ćemo sada dalje, ja sam sigurno tako dugo dok je moja ekipa u Ministarstvu mi ćemo i dalje raditi. U ponedjeljak krećemo s edukacijama. Sigurna sam da ćemo uspjeti to odraditi. Mi radimo normalno", kazala je Divjak.

VOLI GA DESNICA HDZ gura Glunčića, HNS ga ne želi, a reforma i dalje čeka...

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić upozorio je da treba dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama.

 "Nisam bio protiv uvođenja eksperimentalnog programa nego sam bio jednostavno protiv ovako brzinskog uvođenja jer mislim da bi neke stvari trebalo poboljšati. Mislim da je to uloga ekspertne radne skupine da radi na tim stvarima koji će dovesti do poboljšanja uvjeta provođenja eksperimentalnog programa u osnovnim i srednjim školama", rekao je novinarima Glunčić.

NE MOGU SE DOGOVORITI Politiku van iz reforme: Divjak ne popušta, a Plenki taktizira

U vezi njegova očitovanja da eksperimentalna provedba nije pripremljena kako treba,  Divjak tvrdi da je pripremljena, a da Glunčić nije bio upućen.

"Nadam se da se u međuvremenu uputio. Ja sam svoje rekla već ranije i od toga ne odustajem", rekla je Divjak.

Komentari (21)
  • gđo divjak budite ustrajni i poštivati će vas...................za našu djecu - svi zajedno

    7. 4. 2018,   00:00
  • I birači su rekli da ne žele HNS!A koliko se sjećam ti si ušla kao nezavisna, a sada izgleda da su ti popili mozak ova dvojica? !Štromar i Vrdoljak? I

    7. 4. 2018,   07:27
  • Kao predsjednik Vlade Plenković ima zadatak zaštiti obrazovnu reformu, i od Divjak ali i od ovog divljakuka koji buja. Dokle?

    7. 4. 2018,   15:53