Obavijesti

News

Komentari 211

Ministrica nije htjela riješiti zadatak koji je mučio učenike

Ministrica nije htjela  riješiti zadatak koji je mučio učenike
1

Sigurno ga znam riješiti jer se radi o matematici, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak novinarima koji su ju suočili sa zadatkom koji je zadao muke maturantima

VIDEO

Novinari su u srijedu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak suočili sa zadatkom koji je stvorio probleme brojnim učenicima na maturi te su je zamolili da ga riješi što je ona odbila, piše N1 Televizija. No ipak ga je komentirala: 

- Sigurno ga znam riješiti jer se radi o matematici. Druga stvar je što je važno da mi ne samo da prepoznajemo najbolje učenike koji imaju potencijala za međunarodne uspjehe, nego da i drugima pomognemo koji imaju posebne obrazovne potrebe. Također treba pomoći i tzv. sredini koju zapostavljamo - jer sredina ne postoji.

Postoje samo neiskorišteni potencijali koje učenici imaju i koje u sustavu možemo prepoznati.

Podsjetimo, zadatak na nižoj razini iz matematike koji nije znalo riješiti čak 12.000 maturanata. Ravnateljica NCVVO-a Maja Jukić izdvojila ga je kako bi istaknula razinu znanja, odnosno neznanja koje vlada među hrvatskim maturantima, javlja Srednja.hr.

Zadatak glasi: 

Potrošnja automobila je 7 litara na 100 kilometara, a kombi s jednom litrom goriva može prijeći 11 kilometara. Ako su oba vozila 450 kilometara, koliko je više goriva potrošio kombi od automobila?

Ponuđeni odgovori: 

A. 9,41 litra

B. 14,79 litara

C. 16,25 litara

D. 18 litara

Prag prolaznosti za dvojku iz matematike bio je svega 24 posto, a čak 50 posto maturanata nije uspjelo riješiti zadatak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.