Obavijesti

News

Komentari 27

Divjak otkrila: Neki 'lažnjak' je 20 godina predavao engleski...

Divjak otkrila: Neki 'lažnjak' je 20 godina predavao engleski...
1

Novootkrivena diploma odnosi se na lažnu ispravu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, preko koje je netko više od 20 godina predavao engleski hrvatskim učenicima, dok je kod svjedodžbe riječ o lažnoj svjedodžbi kuharice

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak otkrila je da su pronađene još dvije lažne isprave zaposlenika u školama u Hrvatskoj.

Konkretno, novootkrivena diploma odnosi se na lažnu ispravu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu,  temeljem koje je netko više od 20 godina predavao engleski hrvatskim učenicima, dok je kod svjedodžbe riječ o lažnoj svjedodžbi kuharice, priopćili su iz Ministarstva.

S lažnom diplomom radila je u školi, htjela je biti i ravnateljica
S lažnom diplomom radila je u školi, htjela je biti i ravnateljica

S lažnom diplomom u tri škole u Međimurju predavala kemiju i biologiju

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 2. prosinca podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1985.) zbog počinjenja kaznenih djela krivotvorenja isprave.

Optužnicom se 34-godišnjakinju tereti da je tijekom 2012. i 2013. godine u tri osnovne škole na području Međimurske županije zasnovala radni odnos na temelju predane krivotvorene potvrdnice jednog hrvatskog sveučilišta u kojoj je bilo navedeno da je diplomirala na tom sveučilištu i stekla visoku stručnu spremu i stručni naziv profesor biologije i kemije.

Optužili kuharicu, zaposlila se s lažnom svjedodžbom u školi
Optužili kuharicu, zaposlila se s lažnom svjedodžbom u školi

- Sveučilište nikad nije izdalo tu potvrdnicu jer okrivljenica nikad nije diplomirala niti stekla visoku stručnu spremu - javlja Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu.

Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Kao jednu od antikorupcijskih mjera, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sredinom siječnja pokrenulo je proces provjere vjerodostojnosti isprava u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Do sada je otkrivena 31 nevjerodostojna isprava - 18 diploma, 13 svjedodžbi. Novootkrivena, 30. diploma odnosi se na lažnu ispravu Filozofskoga fakulteta u Novome Sadu, a osoba je u osnovnoj školi predavala engleski jezik više od 20 godina, 31. isprava odnosi se na lažnu svjedodžbu kuharice.

S lažnom diplomom radio kao profesor fizike u osnovnoj školi
S lažnom diplomom radio kao profesor fizike u osnovnoj školi

- Provjera diploma dokazano je jaka antikorupcijska mjera koja pokazuje da varalicama nije mjesto u sustavu koji se bavi onim najvažnijim, a to su djeca. Važno je da smo uspostavili proceduru da se pri svakom novom zapošljavanju obvezno provjeravaju diplome, čime se uspostavlja red i štiti sustav. Cilj ove mjere jest vratiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja - istaknula je u povodu Međunarodnoga dana borbe protiv korupcije ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

- U dosad otkrivenim lažnim ispravama veći je udio žena nego muškaraca. Tako je s lažnim ispravama radilo 18 žena i 13 muškaraca. Od 18 osoba s krivotvorenim diplomama, njih 9 radilo je u osnovnim školama, 8 u srednjim školama, dok je jedna lažna diploma pronađena u Ministarstvu, što je i pokrenulo cijeli proces provjere - dodali su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...