Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak potpisala sporazum o suradnji sa Južnom Korejom

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica Divjak boravi u službenome posjetu Republici Koreji od 11. do 15. veljače na poziv ministra znanosti, informacijske i komunikacijske tehnologije Republike Koreje Yeong-Min Yooa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar znanosti, informacijske i komunikacijske tehnologije Južne Koreje Yeong-Min Yoo potpisali su u srijedu sporazum između dvaju ministarstava kojim se otvara mogućnost razmjene znanstvenika i rada na zajedničkim projektima.

- Ovim sporazumom otvaramo mogućnost i razmjene znanstvenika i rada na zajedničkim projektima i sigurna sam da će to rezultirati kako novim istraživanjima tako i prijenosom prakse - istaknula je ministrica izrazivši zadovoljstvo potpisanim sporazumom i ocijenivši ga važnim za Hrvatsku.

Južna Koreja je, napomenula je, "svjetski lider u tehnologiji, u istraživanju i u inovacijama i sporazum će nam otvoriti vrata za suradnju u području informacijskih tehnologija, u području znanosti o životu, naravno sva ova druga područja koja su danas atraktivna kao što su novi materijali, medicina, bioekonomija i slično".

Ministrica Divjak boravi u službenome posjetu Republici Koreji od 11. do 15. veljače na poziv ministra znanosti, informacijske i komunikacijske tehnologije Republike Koreje Yeong-Min Yooa.

Predviđeno je da tijekom boravka u Koreji Divjak posjeti KIST (Korean Institute for Science and Technology), vodeći državni institut za znanost i tehnologiju u Republici Koreji, Korean Educational Development Institute (KEDI), ključnu instituciju za definiranje korejskog obrazovnog sustava, te NRF (National Research Foundation of Korea) – državnu agenciju za financiranje znanstvenih projekata i međunarodne suradnje.

Komentari (5)
  • Bedastoća, osim ak od njih ne kani preuzeti načine liječenja djece koja više ni govoriti ne znaju, ne hodaju, ne trče, nemaju pojma što je igra skrivača, ubi ih ovisnost o internetu, hikikimori! Al tonije njena zadaća, o tome znaju naši stručnjaci iz Dnevne bolnioce za ovisnike u Sv. Ivanu, dr Bodor, pa irena Rojnić palavra, pa u Psihijatrijskoj bolnici dr Bagarić. Divjak se pogubilA.

    13. 2. 2019,   13:49
  • bez komentara...samo troši lovu..

    13. 2. 2019,   12:38
  • Odmah sa njima u institut za staroslavenski :)

    13. 2. 2019,   13:21