Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak: Svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti...

None Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima... Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju, rekla je ministrica Blaženka Divjak

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je u četvrtak poruku kardinala Josipa Bozanića koji smatra da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu.

- Školski sustav uređen je zakonom i Ustavom. Djeci moraju biti predstavljane znanstvene činjenice tijekom obrazovanja... Škola ima i odgojnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima... Uključivanje Crkve moguće je u mjeri u kojoj to roditelji dopuštaju -  rekla je ministrica. Ponovila je kako je 'škola uređena zakonima i Ustavom i svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti i Crkva to zna'.

BOZANIĆ O KURIKULUMU: 'U obrazovanje treba uključiti i Crkvu i uvažiti stav roditelja'

Podsjetimo, kardinal Bozanić u srijedu je, podsjetimo, poručio kako ''u vrijeme raznih reforma djecu i mlade ne smijemo ostaviti napuštene na njihovim putovima. Zadaća je na starijima, posebno roditeljima, a onda odgojiteljima i učiteljima da ih traže, pratimo, postavljaju pitanja, čuju njihove slutnje i snove, kako bi ih mogli učiti odgovornosti i ljubavi prema drugima''.

- Ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu - napomenuo je Bozanić i dodao kako zbog učinkovita djelovanja važno graditi odgojni savez između navedenih institucija.

Komentari (56)
  • Slažem se, no pitaj pls Plenkovića and co. kakva je ovo sekularna država gdje crkva radi što god hoće, a vladajući prešutno dozvoljavaju takvo ponašanje i još im dijele naše pare šakom i kapom

    20. 12. 2018,   11:22
  • religiju izolirati od škole i bilo kakvog oblika vlasti

    20. 12. 2018,   11:48
  • Joj ovoga bozanica gori je od Vegete

    20. 12. 2018,   10:48