Obavijesti

News

Komentari 0

Divjak uskoro kreće na turneju 'Razgovori o promjenama'...

Divjak uskoro kreće na turneju 'Razgovori o promjenama'...
1

Ministrica Blaženka Divjak posjetit će idući tjedan učitelje diljem Hrvatske s kojima će razgovarati o provedbi reforme obrazovanja, njihovim dosadašnjim iskustvima te utjecaju reformskih procesa na učenike

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak krenut će na turneju pod nazivom "Razgovori o promjenama" u utorak, 7. siječnja, razgovor će početi u Zagrebu, a nakon toga, kako je predviđeno, obići će neke osnovne i srednje škole diljem Hrvatske gdje će se susresti i razgovarati s učiteljima, priopćilo je u subotu Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Kako je istaknuto, svrha te nove turneje ministrice Divjak je da s učiteljima razgovara o provedbi reforme, od njih dobije povratne informacije s terena o promjenama koje je reforma donijela i kako su one utjecale na učenike i učitelje.

Novost - nova virtualna učionica za učitelje

Ministrica će najaviti i novost vezanu uz virtualne učionice, a riječ je o tomu da će biti otvorena posebna učionica gdje će učitelji imati priliku voditi akademsku raspravu o budućnosti obrazovanja u Republici Hrvatskoj i s ministricom raspraviti pojedina reformska pitanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Kao što sam najavila prilikom prvih dvaju obilazaka škola diljem Hrvatske, Ministarstvo će pružati potporu školama u reformskim procesima tijekom cijele godine. Edukacije se održavaju kontinuirano, a upravo je završen i prvi savjetnički posjet školama u sklopu potpore provedbi kurikularne reforme koji je obuhvatio više od 1200 škola", riječi su ministrice Divjak prenesene u priopćenju.

Navedena je i ocjena ministrice Divjak da su informacije s terena vrlo dobre, te da je skora turneja prilika da još jednom s učiteljima razgovara o svim dvojbama kako bi zajednički došli do tema koje bi trebalo još dodatno pojačati tijekom edukacija i savjetničkih posjeta. 

U priopćenju se podsjeća da je u prosincu 2018. iz državnoga proračuna školama dodijeljeno 42 milijuna kuna, u travnju 2019. još 43 milijuna kuna za opremanje kabineta, a krajem prosinca prošle godine osigurano je dodatnih gotovo četiri milijuna kuna za ustanove i škole za djecu s teškoćama te 1,36 milijuna kuna srednjim školama za nabavu tableta učenicima čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade kako bi se osiguralo kvalitetno obrazovanje za sve učenike u Hrvatskoj. Dodatno, iz EU fondova završena je, ili je u tijeku, isporuka 26.500 prijenosnih računala za učitelje, 1269 prijenosnih računala za stručne suradnike te 5244 projektora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović