Obavijesti

News

Komentari 1313

Divljački ispad Glasnovića: Ma nemoj s*at majmune, go*no!

Divljački ispad Glasnovića: Ma nemoj s*at majmune, go*no!
4

Nitko iz moje obitelji nije bio u partiji, ali isto tako nitko nije pobjegao u Kanadu i skrivao se tamo 30 godina kao vi, rekao je Lenart iz HSS-a Glasnoviću, na što je ovaj poludio i krenuo prema njemu

VIDEO

Tijekom rasprave u Saboru u četvrtak poslijepodne umalo su se potukli Željko Glasnović i Željko Lenart iz HSS-a. Na govornici je bio Glasnović koji se tijekom izlaganja osvrnuo na HRT i emisije koje prikazuje te na korupciju u Hrvatskoj.

- Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?1 - rekao je Glasnović.

Željko Lenart nešto mu je dobacio iz klupe.

- Prijatelju, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida - vrijeđao ga je Glasnović.

Lenart Glasnoviću: Moji nisu pobjegli u Kanadu kao vi

Lenart je zatražio povredu Poslovnika.

- Gospodin, tj. ovo što se zove gospodin, vrijeđa mene kao zastupnika. Htio bih mu reći da u mojoj obitelji nitko nikad nije bio u partiji, ali isto tako nitko nije pobjegao u Kanadu i 30 godina se tamo skrivao kao što ste se vi skrivali, a sad tu držite moralne propovijedi - rekao je Lenart Glasnoviću, na što je ovaj poludio.

- Ma tko je pobjegao?! Nisam ja pobjegao nigdje, pobili ste pola moje obitelji. Majmune jedan, nemoj s*at, govno jedno! - vrijeđao je Glasnović Lenarta i krenuo prema njemu. Furio Radin je vodio sjednicu.

'Ovo je Sabor, ne Legija stranaca'

- Straža, straža, razdvojite zastupnike - vikao je Radin.

- Ovdje sam, ne bojim se - rekao je Lenart Glasnoviću.

Blizu je bio mostov Miro Bulj, koji je bio u ulozi miritelja.

- Molim vas, gospodine Glasnović, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor! - rekao je Radin.

Zastupnik Lenart kasnije nam je prokomentirao ovaj incident u Saboru naglasivši kako Glasnović konstantno vrijeđa apsolutno sve zastupnike i naziva ih pogrdnim imenima. 

- On sve omalovažava, misli da je zanimljiv. Već jučer me, prilikom posjete učenika, upozoravao i na neki način mi indirektno prijetio da ne govorim o nekim stvarima, o njegovim negativnostima. S obzirom da je on vrijeđao nas, koji nikada nismo bili u partiji niti je itko u mojoj familiji bio u partiji, ja sam ga pitao što je onda pobjegao u Kanadu prije 30 godina kada se toliko bori protiv tog komunizma i sve naziva jugozomboidima i sličnim pogrdnim imenima. Očito ga je ta istina uvrijedila, izgubio je živce, eksplodirao i krenuo prema meni. Ja sam čekao na svom mjestu, nisam reagirao, to su njegovi primitivni pokušaji obrane - rekao nam je Lenart ističući kako Glasnović stalno šalje u sabornici poruke zastrašivanja. 

- Misli da će prijetnjama nekoga natjerati da šuti. Ja tih strahova nemam prema Glasnoviću, jasno i glasno mu kažem što mislim, to sam mu rekao i privatno i javno u raspravi. A to što njega boli, to je njegova stvar - kaže. 

Na pitanje kako riješiti ovakve situacije i zaustaviti neprimjereno ponašanje i rječnik u ovom visokom Domu, Lenart kaže da je takve situacije trebao najprije riješiti kućni odgoj.

- Dok su neki ljudi odrastali trebali su se naučiti kućnom odgoju i raspravi. Sabor je mjesto gdje se verbalnim načinom, artikulirano suprostavljaju mišljenja, a uvredama tu nema mjesta, ponajmanje fizičkog obračunavanja - kaže dodajući da je znao da naposlijetku neće doći do obračuna, ali da je on spreman. 

'Ako se želi razračunavati na taj način, ja mu stojim na raspolaganju'

- Nisam se bojao da će doći do fizičkog obračuna obzirom da kolega Glasnović nema te hrabrosti da zamahne prema meni jer bi to bilo jako loše za njega i to je dobro procijenio. Ali ja sam mu dao tu priliku pa ako se već kolega želi razračunavati na taj način, ja mu tu stojim na raspolaganju - poručuje Lenart.

Pogledajte video ovdje:

Pratite sabor uživo:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1313
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu