Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divljački ispad Glasnovića: Ma nemoj s*at majmune, go*no!

None Foto: 4

Nitko iz moje obitelji nije bio u partiji, ali isto tako nitko nije pobjegao u Kanadu i skrivao se tamo 30 godina kao vi, rekao je Lenart iz HSS-a Glasnoviću, na što je ovaj poludio i krenuo prema njemu

Tijekom rasprave u Saboru u četvrtak poslijepodne umalo su se potukli Željko Glasnović i Željko Lenart iz HSS-a. Na govornici je bio Glasnović koji se tijekom izlaganja osvrnuo na HRT i emisije koje prikazuje te na korupciju u Hrvatskoj.

- Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?1 - rekao je Glasnović.

Željko Lenart nešto mu je dobacio iz klupe.

- Prijatelju, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida - vrijeđao ga je Glasnović.

Lenart Glasnoviću: Moji nisu pobjegli u Kanadu kao vi

Lenart je zatražio povredu Poslovnika.

- Gospodin, tj. ovo što se zove gospodin, vrijeđa mene kao zastupnika. Htio bih mu reći da u mojoj obitelji nitko nikad nije bio u partiji, ali isto tako nitko nije pobjegao u Kanadu i 30 godina se tamo skrivao kao što ste se vi skrivali, a sad tu držite moralne propovijedi - rekao je Lenart Glasnoviću, na što je ovaj poludio.

- Ma tko je pobjegao?! Nisam ja pobjegao nigdje, pobili ste pola moje obitelji. Majmune jedan, nemoj s*at, govno jedno! - vrijeđao je Glasnović Lenarta i krenuo prema njemu. Furio Radin je vodio sjednicu.

'Ovo je Sabor, ne Legija stranaca'

- Straža, straža, razdvojite zastupnike - vikao je Radin.

- Ovdje sam, ne bojim se - rekao je Lenart Glasnoviću.

Blizu je bio mostov Miro Bulj, koji je bio u ulozi miritelja.

- Molim vas, gospodine Glasnović, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor! - rekao je Radin.

Zastupnik Lenart kasnije nam je prokomentirao ovaj incident u Saboru naglasivši kako Glasnović konstantno vrijeđa apsolutno sve zastupnike i naziva ih pogrdnim imenima. 

- On sve omalovažava, misli da je zanimljiv. Već jučer me, prilikom posjete učenika, upozoravao i na neki način mi indirektno prijetio da ne govorim o nekim stvarima, o njegovim negativnostima. S obzirom da je on vrijeđao nas, koji nikada nismo bili u partiji niti je itko u mojoj familiji bio u partiji, ja sam ga pitao što je onda pobjegao u Kanadu prije 30 godina kada se toliko bori protiv tog komunizma i sve naziva jugozomboidima i sličnim pogrdnim imenima. Očito ga je ta istina uvrijedila, izgubio je živce, eksplodirao i krenuo prema meni. Ja sam čekao na svom mjestu, nisam reagirao, to su njegovi primitivni pokušaji obrane - rekao nam je Lenart ističući kako Glasnović stalno šalje u sabornici poruke zastrašivanja. 

- Misli da će prijetnjama nekoga natjerati da šuti. Ja tih strahova nemam prema Glasnoviću, jasno i glasno mu kažem što mislim, to sam mu rekao i privatno i javno u raspravi. A to što njega boli, to je njegova stvar - kaže. 

Na pitanje kako riješiti ovakve situacije i zaustaviti neprimjereno ponašanje i rječnik u ovom visokom Domu, Lenart kaže da je takve situacije trebao najprije riješiti kućni odgoj.

- Dok su neki ljudi odrastali trebali su se naučiti kućnom odgoju i raspravi. Sabor je mjesto gdje se verbalnim načinom, artikulirano suprostavljaju mišljenja, a uvredama tu nema mjesta, ponajmanje fizičkog obračunavanja - kaže dodajući da je znao da naposlijetku neće doći do obračuna, ali da je on spreman. 

'Ako se želi razračunavati na taj način, ja mu stojim na raspolaganju'

- Nisam se bojao da će doći do fizičkog obračuna obzirom da kolega Glasnović nema te hrabrosti da zamahne prema meni jer bi to bilo jako loše za njega i to je dobro procijenio. Ali ja sam mu dao tu priliku pa ako se već kolega želi razračunavati na taj način, ja mu tu stojim na raspolaganju - poručuje Lenart.

Pogledajte video ovdje:

Pratite sabor uživo:

Tema: Hrvatska

Komentari (1227)
  • Ukinut sabor i političare, legalizirat prostituciju i konoplju, jedino nas to može spasit....

    13. 2. 2020,   14:47
  • Kako sada Glasnovića nije straža iznjela van ko sve govori u tom saboru Bože me sačuvaj,Taj vrijeđa sve redom zašto je emigrirao pitanje je

    13. 2. 2020,   14:55
  • Najgora Vlada, najgori Sabor.

    13. 2. 2020,   14:57