Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divljak imao 3 promila! Autom gazio ženu i djecu na pločniku

None Foto:

NOVI TRAVNIK Dojurio je iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na pločnik, strugao po ogradi i pokupio majku s dvoje djece te djecu lokalnog imama

Muškarac koji je udario ženu i četvero djece u Novom Travniku, od kojih su majka i djevojčica poginule, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović, javlja Dnevni avaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mještani Novog Travnika u šoku: Divljak je imao više od tri promila alkohola u krvi, za majku i kćer nije bilo spasa

Mještani Novog Travnika u šoku: Divljak je imao više od tri promila alkohola u krvi, za majku i kćer nije bilo spasa Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on Saturday, December 8, 2018

- Vidjet ćemo je li još bilo alkohola u krvi, jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate - istaknuo je Popović.

Naglasio je da će predložiti da Nerminu Rustempašiću odrede pritvor.

UŽAS U NOVOM TRAVNIKU Divljak koji je pregazio ženu i 4 djece teturao je nakon nesreće

- Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio je kontrolu nad vozilom, popeo se na pločnik, strugao po ogradi. Za sada možemo zaključiti da je udario majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama - objasnio je Popović.  

POGLEDAJTE VIDEO

Dvoje djece su s teškim ozljedama sinoć prevezli u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, dok je jedno dijete u travničkoj bolnici.

Podsjetimo, u petak oko 20.30 u Novom Travniku prolaznici su pokušali pomoći nastradalima nakon nesreće, ali za majku i kćer nije bilo spasa.

VOZIO PIJAN? Tragedija u BiH: Autom naletio na ženu i 4 djece, dvoje mrtvih

- Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat zavikao: "Ne vodi djecu iz zgrade". Kad sam vidio, noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni pritrčati i pomoći, dok je brat pomagao ozlijeđenoj djeci - kazao je za Avaz očevidac.  

Komentari (62)
  • Musliman i alkohol?

    8. 12. 2018,   12:03
  • Prije 2godine Naš susjed Dragan Krajina inače poznat po vožnji u Alkoholiziranom stanju isto tako pogazio mlade ljude u Usori kod Doboja dobio 2godine koje neće odležati jer se vadi na ptst iz rata u kojem nije sudjelovao a danas u crkvi skuplja milodare i matičar je u općini Usora i naravno vozi dalje pijan. Kako da roditelji te djece ne uzmu pravdu u svoje ruke. A ima ljudi koji kažu može se to svakom desiti...E NE MOŽE

    8. 12. 2018,   13:11
  • Najžalosnije je što njemu nije niš.

    8. 12. 2018,   12:44