Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Divljak' iz Zagreba će platiti 17.800 kn i ostaje bez vozačke

None Foto: čitatelj 24sata

Zagrebačka policija strogo je kaznila 24-godišnjeg vozača koji je u srijedu navečer jurio zapadnim dijelom grada. Slično kao i kod vozača Mercedesa dan ranije, oglušio se na signale policije

Mladić (24) koji je u srijedu navečer bježao policiji po Zagrebu, dobio je 17.800 kuna kazne te mu je zabranjeno upravljanje automobilom na 12 mjeseci. Podsjetimo, jurnjava je krenula nakon što se odbio zaustaviti na zahtjev policajaca.

POGLEDAJTE VIDEO

Redovna policijska kontrola uočila ga je u 19.45 sati u Ulici Karažnik.  Bježeći pred policijom, vozio je preko nogostupa te je prošao kroz crveno na četiri križanja (Karažnik-Gajnice, Karažnik-Medpotoki, Medpotoki-Aleja Bolonje, Aleja Bolonje-Oranice).

VIDEO: SUMANUTA JURNJAVA Novi divljak u Zagrebu: Umalo pregazio baku i unuka na zebri

Kada je došao do križanja s Ulicom Medpotoki, u suprotnom smjeru, obišao je kolonu vozila koja su čekala ispred semafora te je potom vozeći se Ulicom Aleja Bolonje, prilikom pretjecanja vozila, prošao lijevom stranom u suprotnom smjeru.

Vozeći po prometnoj Bologni, ne staje na crvena svjetla na semaforima, obilazi kolone, ne daje žmigavce te krši niz drugih propisa. Kraj pothodnika Vrapče nastavlja ravno Ilicom te juri žutim trakom predviđenim za vozila javnog prometa. Nekoliko policijskih vozila slijedi ga u stopu.

- Umalo je zgazio pješake, baku s malim djetetom, koja je na svoje zeleno krenula prelaziti cestu - rekao nam je čitatelj koji je vidio jurnjavu na Trgu siječanjskih žrtava.

Ponovno ga je spazila ophodnja u Jablanskoj ulici. Prvo im je bježao autom, a potom je ostavio BMW i počeo trčati prema Zagrebačkoj aveniji. Tamo su ga sustigli i uhitili. Policajci su utvrdili da je vozio za vrijeme dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom zbog prijašnjih prekršaja.

Komentari (80)
  • ovo oduzimanje vozačke na 12 mjeseci nema svrhe...i sada je vozio a vozačka mu bila oduzeta...samo zatvorska kazna pomaže...

    10. 8. 2018,   12:19
  • Da je zakona ostao bi i bez auta...

    10. 8. 2018,   12:40
  • i koja korist od zabrane kada će opet voziti a kaznu neće platiti, dakle ne vidim da je išta dotični kažnjen

    10. 8. 2018,   12:21