Obavijesti

News

Komentari 224

Divljak: Premlatio je socijalnu radnicu, ostala je bez svijesti...

Divljak: Premlatio je socijalnu radnicu, ostala je bez svijesti...
1

Đurđevac: Muškarac (45), inače štićenik Centra za socijalnu skrb, uletio je u ured i počeo bjesomučno tuči zaposlenicu Centra. Ona je izgubila svijest, a njega je zaštitar uspio savladati

VIDEO

Bilo je 9 sati. Razgovarala sam sa strankom. Uz mene je u uredu bila i kolegica, kad je poput vjetra u ured uletio naš štićenik. Bez riječi me prvo preko stola počeo tući šakama. Zatim je zaobišao stol...  Rekla nam je to žena (42), zaposlenica Centra za socijalnu skrb iz Đurđevca. 

Štićenik (45) centra prije više od tjedan dana premlatio ju je u uredu. Ženu su odveli u đurđevački Dom zdravlja, a zatim i u Opću bolnicu u Koprivnici. 

- Nisam se uspjela podignuti sa stolice, a on je već bio nasuprot mene i nastavio s batinanjem. Kad sam došla svijesti, ured je bio pun kolega. Nasreću, zaštitar ga je uspio savladati jer inače ne znam kako bi sve to završilo - govori dalje potreseno žena.

Policija je odvela nasilnika. Nekoliko dana nakon napada vratila se s bolovanja, s još vidljivim tragovima udaraca po glavi. Kaže da se s muškarcem prije nikad nije sukobljavala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upozorila ga je da pazi na novac: Otišao je ljutit...

Navodno je tjedan dana ranije bio kod nje, a ona ga je upozorila da pazi na novac jer joj se čini da ga jedna osoba iskorištava. Otišao je pomalo ljutit jer mu nisu najbolje “sjele” primjedbe koje mu je izrekla djelatnica koja o njemu vodi skrb.

Katarina Birta, ravnateljica centra, rekla nam je kako je muškarac prošao sasvim normalno pored zaštitara koji ga poznaje i nitko nije mogao naslutiti da bi mogao napasti pravnicu koja radi u centru.

Otišao je na prvi kat i odmah nakon “upada” u kancelariju, po riječima ravnateljice, hodnicima su počeli odzvanjati vika, krici i zapomaganje. 

- Svi smo se sjurili u tu kancelariju, a zaštitar se pokazao u pravom svjetlu jer je zaustavio nasilnika u njegovu suludom pohodu – rekla nam je Katarina Birta. 

Dodaje kako je posao u centru jako osjetljiv jer mora skrbiti o pravima štićenika i korisnika usluga centra, a to je osjetljivo područje i neke osobe reagiraju na neprimjeren način. 

U policiji su nam potvrdili da je u napadu osobe rođene 1971. godine djelatnica zadobila lakše ozljede.

Prije 16 godina djelatnik splitskog centra je ubijen

Prije 16 godina djelatnik splitskog centra preminuo je nakon što ga je razjareni korisnik napao nožem. Tada je država uvela zaštitarsku službu u centre za socijalnu skrb. 

- Tim problemima bi se lakše stalo na kraj kad bi se naši djelatnici tretirali kao i ostale službene osobe. Zakon predviđa puno oštrije kazne za napad na službenu osobu. Ovako napadač ponekad prođe kao da je remetio javni red i mir – objasnila nam je jedna socijalna radnica. 

Dodala je da su prijetnje telefonom ili osobno, u uredima, gotovo svakodnevna pojava.

Rizičan posao 

zlostavljanje

Katarina Birta, ravnateljica đurđevačkog Centra, kaže da je im posao rizičan jer štićenici često nisu zadovoljni svojim pravima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.