Obavijesti

News

Komentari 183

Divljanje u razredu: Maltretirali nastavnika, gađali ga i vrijeđali

Divljanje u razredu: Maltretirali nastavnika, gađali ga i vrijeđali
4

Videosnimka objavljena na YouTubeu pokazuje scenu iz razreda srednje škole 'Arboretum Opeka' u Marčanu, mjestu u okolici Varaždina. Mladić koji ju je objavio tvrdi: Izazivali su ga dok nije poludio

VIDEO

Često, praktično svakodnevno su maltretirali profesora. Škola nije upoznata s tom situacijom. Nikakve mjere nisu poduzete. Bacao je pernice van kroz prozor, naranče, sve što su učenici poslužili kao dobacivanje. Nekada je znao i dići ruku na učenika ali ga ne ošamariti!

Poruka je to uz videosnimku iz Srednje škole 'Arboretum Opeka' u Marčanu, u okolici Varaždina, koja je proslijeđena medijima i objavljena na YouTubeu, pod nazivom 'Maltretiranje profesora od strane učenika'.

Osim glasnog smijanja, lupanja, pričanja, dok nastavnik radi svoj posao, učenici se nabacuju raznim predmetima po razredu i gađaju profesora. Iako on pokušava ostati smiren, u jednom trenutku mu popuštaju živci i uzima predmete koje su nabacali prema njemu i po razredu, a riječ je o pernicama, voću i drugim stvarima, te ih baca kroz prozor van. Kako nam je kazala čitateljica koja nam je proslijedila video, učenici su svakodnevno maltretirali profesora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naša čitateljica kaže da škola o tome nije obaviještena, te smo o tom videu pitali ravnateljicu škole Rajku Tršinski.

- Pojma nisam imala do ujutro, kada su novinari zatražili izjavu. Užasnuta sam jer nisam znala za to. Pomalo sam i ljuta na kolegu jer me nije obavijestio o problemima s učenicima i što je sve to trpio. U školi imamo i osobu koja štiti dostojanstvo zaposlenika. Nestašluka u školama uvijek ima. U takvim situacijama pozivamo učenike i roditelje pa bi se učenici ispričali. Trenutno ne mogu ništa učiniti, jer je učenik o kojem je riječ i koji je navodno to stavio na internet, bio maturant ove godine. Njega više nema u školi. S kolegom ću razgovarati kroz koji dan kada dođe u školu, a o tome ćemo raspraviti i na nastavničkom vijeću koje će biti kroz tjedan dana - rekla je ravnateljica Tršinski, dodajući da je riječ o razredu koji su se školovali za kuhare.

Napomenula je da se sve to događalo prije više mjeseci i da bi voljela da je znala o tim događanjima u razredu, jer bi tada mogla poduzeti potrebne mjere. Ravnateljica je dodala kako još nisu sigurni, ali da ipak najvjerojatnije o tome sada neće obavještavati ministarstvo. Srednja škola "Arboretum Opeka“ većinom školuje učenike za poljoprivredna zanimanja, a vrlo je malo učenika zainteresiranih za to. Polazi je tek oko njih stotinjak.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, kojima smo proslijedili snimku i zatražili komentar ministrice Blaženke Divjak, poručuju kako su zatražili hitno očitovanje škole, a snimku su proslijedili i prosvjetnoj inspekciji.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 183
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji