Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca 2. razreda u kinu Tuškanac gledala pornić!

None Foto: 24sata

250 djece više osnovnih škola u kinu Tuškanac imalo je priliku gledati eksplicitne scene seksa u okviru terenske nastave iz medijske kulture

Sin mi je nakon crtića rekao da je 'gola teta golom stričeku radila nešto dolje’, rekao je jedan od roditelja, čiji je 7-godišnjak u četvrtak sa školom bio u kinu. Oko 250 učenika 2. razreda zagrebačkih OŠ “Pantovčak”, “Gračani”, “Marija Jurić Zagorka” iz Dubrave i “Ivan Filipović” iz Maksimira trebala su u 10.30 gledati crtić “Baltazar” u kinu Tuškanac.
Djeca iz OŠ “Pantovčak” i “M. J. Zagorka” stigla su 20-ak minuta prije. Ušla su u dvoranu, a na platnu je već bila projekcija španjolskog filma “Fausto”. Među njima je bila starija kći ministra obrazovanja Dragana Primorca i sin direktora Jadran filma Vinka Grubišića.
- Kako mi je on ispričao, samo je odjednom nastao tajac. Učiteljica koja se okrenula i vidjela lascivne scene počela je vikati: 'Gasite, gasite”, stala pred platno i raširila ruke. Meni je sin poslije rekao da bi i on htio da mu teta to radi kad odraste - u šoku nam je pričao jedan roditelj.
U kinu priznaju da je riječ o propustu i kažu da je njihov djelatnik s dugogodišnjim stažem u pauzi između projekcija testirao sigurnost projektora koristeći kopiju tog filma. Ispričali su se roditeljima zbog neugodnosti.
- Riječ je o art filmu koji ima tu jednu lascivnu scenu. Kako mu se dogodilo da baš u trenutku kad su djeca ulazila to pusti, nije mi jasno. Posebno mi je žao jer je projekt 'Škola u kinu Tuškanac’ dosad bio dobro prihvaćen - objasnila je Vera Robić-Škarica, tajnica Filmskog saveza koji vodi projekt.

MINISTAR PRIMORAC ŠOKIRAN PROPUSTOM KINA
Šokiran sam i to je apsolutno za osudu svake vrste. Već sam obavijestio gradske vlasti i obećali su da će učiniti sve da utvrde tko je odgovoran za takav propust, rekao je ministar školstva i obrazovanja Dragan Primorac.
- Tamo je bila i moja kći, no na sreću, kratko je trajalo pa ništa nije ni primijetila - kaže Primorac.
Ministarstvo je ove godine uvelo kinoprojekcije kao dio terenske nastave iz medijske kulture.
Ljutitim se roditeljima ispričao i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Pavle Kalinić te je naveo kako su kino Tuškanac upozorili da se takvi propusti ne smiju događati. No roditelji tom isprikom nisu zadovoljni.

Komentari (20)
  • ja imam 19 godina i moj bratic od svoje 8 godine zna sta je sex i sta je klitoris i sve !!! Jadno je da minisar primorac koji se zalaze za predmet: Sex u skoli ! ! ! Nije mi jasno kako takav covjek moze osudivat isto, umjesto da da otkaz profesorici koja je vikala GASITE GASITE umjesto da je profesorica objasnila djeci kako su oni nastali i sta su na platnu ljudi radili ! ! ! ! meni je ovo smjesno, a covjek koji je testirao sigurnost nije kriv jer pise da su djeca dosla 20 minuta prije ! Znaci ako je kino u 20 sati, onda kino pocinje u 20 sati a ne u 19:40 !!!

    6. 10. 2007,   09:43
  • DA SE BAR NA VIŠE MJESTA,GDJE SE DOGAĐAJU PROPUSTI NAĐU MINISTROVE KĆERKICE,NEŠTO BI SE U DRŽAVI RIJEŠILO.KAO ŠTO ĆE I OVO!ŽALOSNO.....ALI ISTINITO!!!!!!!!!

    6. 10. 2007,   09:32
  • pa i onako treba uvesti sexualni odgoj u skole... :-)

    6. 10. 2007,   09:20