Obavijesti

News

Komentari 20

Djeca 2. razreda u kinu Tuškanac gledala pornić!

Djeca 2. razreda u kinu Tuškanac gledala pornić!
1

250 djece više osnovnih škola u kinu Tuškanac imalo je priliku gledati eksplicitne scene seksa u okviru terenske nastave iz medijske kulture

VIDEO

Sin mi je nakon crtića rekao da je 'gola teta golom stričeku radila nešto dolje’, rekao je jedan od roditelja, čiji je 7-godišnjak u četvrtak sa školom bio u kinu. Oko 250 učenika 2. razreda zagrebačkih OŠ “Pantovčak”, “Gračani”, “Marija Jurić Zagorka” iz Dubrave i “Ivan Filipović” iz Maksimira trebala su u 10.30 gledati crtić “Baltazar” u kinu Tuškanac.
Djeca iz OŠ “Pantovčak” i “M. J. Zagorka” stigla su 20-ak minuta prije. Ušla su u dvoranu, a na platnu je već bila projekcija španjolskog filma “Fausto”. Među njima je bila starija kći ministra obrazovanja Dragana Primorca i sin direktora Jadran filma Vinka Grubišića.
- Kako mi je on ispričao, samo je odjednom nastao tajac. Učiteljica koja se okrenula i vidjela lascivne scene počela je vikati: 'Gasite, gasite”, stala pred platno i raširila ruke. Meni je sin poslije rekao da bi i on htio da mu teta to radi kad odraste - u šoku nam je pričao jedan roditelj.
U kinu priznaju da je riječ o propustu i kažu da je njihov djelatnik s dugogodišnjim stažem u pauzi između projekcija testirao sigurnost projektora koristeći kopiju tog filma. Ispričali su se roditeljima zbog neugodnosti.
- Riječ je o art filmu koji ima tu jednu lascivnu scenu. Kako mu se dogodilo da baš u trenutku kad su djeca ulazila to pusti, nije mi jasno. Posebno mi je žao jer je projekt 'Škola u kinu Tuškanac’ dosad bio dobro prihvaćen - objasnila je Vera Robić-Škarica, tajnica Filmskog saveza koji vodi projekt.

MINISTAR PRIMORAC ŠOKIRAN PROPUSTOM KINA
Šokiran sam i to je apsolutno za osudu svake vrste. Već sam obavijestio gradske vlasti i obećali su da će učiniti sve da utvrde tko je odgovoran za takav propust, rekao je ministar školstva i obrazovanja Dragan Primorac.
- Tamo je bila i moja kći, no na sreću, kratko je trajalo pa ništa nije ni primijetila - kaže Primorac.
Ministarstvo je ove godine uvelo kinoprojekcije kao dio terenske nastave iz medijske kulture.
Ljutitim se roditeljima ispričao i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Pavle Kalinić te je naveo kako su kino Tuškanac upozorili da se takvi propusti ne smiju događati. No roditelji tom isprikom nisu zadovoljni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje