Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca čitaju o Plavokapici koja ide na tekme Dinama

None Foto: 24sata

Učenici šestog razreda osnovne škole čitaju priču o "Crvenkapici" koja nema crvenu već plavu kapu sa dinamovim grbom i besplatno ulazi na sjever

U čitanci iz hrvatskoj jezika za šesti razred osnovne škole Crvenkapica je postala Plavokapica! Na ilustraciji uz priču "Crvenkapica" junakinja nosi plavu kapicu koju krasi dinamov grb! Radi se o djelu dječjeg pjesnika i pripovjedača Paje Kanižaja, a kratka priča glasi ovako:
"Kad je crvenkapici dosadila uvijek ista šuma i isti vuk, izašla je iz svoje priče i prošetala maksimirskom šumom. I sve je bilo dobro dok nije, privučena galamom, došla na stadion. Poslije je bilo još bolje. Zaljubila se u jednog momka u plavoj majici, koji se borio kao vuk. Sad crvenkapica nosi plavu kapu i besplatno ulazi na sjever, a poslije utakmice njezine su i ostale strane svijeta".
Kanižaj je i prije nekoliko godina napisao svoju verziju Crvenkapice u kojoj vuk nikoga ne pojede, a Crvenkapica postane pjevačica narodnih pjesama. I ta je priča bila dio osnovnoškolskih čitanki. Da je i ova verzija objavljena, Kanižaj nije znao, a Dinamov grb na Crvenkapicinoj kapici nije njegovo djelo.
Hajduk je najavio očitovanje jer, kao i škole u Splitu, negoduje zbog isticanja navijačke skupine u školstvu.

Komentari (42)
  • Ja te volim Dinaaaaaaamo! Je da gube, ali naši su

    21. 9. 2007,   12:28
  • sve ono što je bolesno i nenormalno postati će normalno

    21. 9. 2007,   18:59
  • Sramota! Da imam love rekla bi svoj djeci Splita da spale tu gadljivu knjigu, a ja bi platila Primorcu za štetu. Nikad mi nije bilo toliko krivo što se ne kupam u novcu kao danas. Te knjige treba spaliti. Ništa se snjima ne može. Čak nisu ni za reciklažu jer od Dinama ništa dobro ne može ispast.

    21. 9. 2007,   12:24