Obavijesti

News

Komentari 11

"Djeca danas ne mogu uživati od opširnog školskog gradiva"

"Djeca danas ne mogu uživati od opširnog školskog gradiva"
1

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Ne možemo naučiti toliko informacija

Ono što profesor predaje učeniku u 45 minuta, učeniku treba pola sata (minimalno) da ponovi. Kako onda očekivati da dijete to sve stigne?

Ne znam tko je u stanju probuditi se u 5.30 sati, ići u školu, biti na nastavi do 14 sati, stići kući do 15.30 sati, najesti se i presvući te onda još učiti. Kako da se djeca bave slobodnim aktivnostima i onim što ustvari žele? Htio bih da djeca uče programirati (moguće zaposlenje poslije), ali zbog silnoga gradiva povijesti, hrvatskog i sličnog to se ne može. 

Kampod

Školovanje puno košta, a sve to plaćaju roditelji

Zbilja treba promijeniti program obrazovanja. Hrvatski pravopis se mijenja iz dana u dan. Nekad sam bila odlična iz tog dijela gradiva, a danas je sve drugačije. Dijete dođe u malu školu i učiteljica kaže: bitno je da stječu radne navike, ne moraju naučiti čitati i pisati, a dođu u 1. osnovne, a ne smiju ni slovkati, nego moraju znati čitati. Školovanje jako puno košta, a sve to plaćaju roditelji iz svojeg džepa. 

Ana Vlainić

Ne mogu uživati od opširnog gradiva

Redovito učim i to svaki dan po četiri sata, ali jednostavno ne možemo uživati u životu koliko gradiva moramo naučiti. Trebalo bi znatno smanjiti gradivo da se olakša i učenicima i profesorima

Ja sam odlikaš, ali ponekad kad nešto želim naučiti s guštom ne mogu jer sam pretrpan drugim predmetima koje također moram učiti.

I onda se samo gomila mnoštvo apstraktnih činjenica koje je teško zapamtiti pa, nažalost, većina nas uči samo za ocjene, i to prolazne. Mislim da bi količinu gradiva trebalo znatno smanjiti jer tako će nam više naučenog ostati u pamćenju, a ovako, kad ima previše gradiva, nastane nam svima jedna velika zbrka u glavi. To je kao da vam netko pokaže tisuću slika zaredom, a na kraju ćete manje zapamtiti od tih tisuću nego da vam netko pokaže samo pet fotografija. Učim redovito i to svaki dan po četiri sata, ali jednostavno ne možemo uživati u životu koliko toga ima. To pod hitno treba riješiti kako bi nama bilo lakše. Isto tako, mnoštvo profesora je vremenski ograničeno kod predavanja i ne mogu sve stići objasniti. Tako da nam recimo jednu jako složenu i opširnu lekciju povijesti ispriča kao npr. križarske ratove u samo 45 minuta.

učenik

Kod nas funkcionira samo lopovluk, nikako obrazovanje

Kakve veze ima znanje, fakultet, pa čak i iskustvo ako nemaš nikoga u političkom vrhu da dođeš do posla. Onda me ni ne čudi kad mladi i obrazovani odlaze iz Hrvatske.

dipsy2010

Ako ste sposobni, u stranoj zemlji pronaći ćete posao

Nakon jednomjesečnog izbivanja iz Hrvatske meni je potpuno jasno zašto uspješni mladi odlaze. Mir, staloženost i sloga, uz vlastito znanje, omogućit će vam dobar život.

Šarlota

Država studentima nije ništa dala, nego porezni obveznici

Ministar Mornar malo je pomiješao kruške i jabuke jer država nije ništa dala studentima. Mi, porezni obveznici smo platili studije. Ako ima što komentirati, neka govori u svoje ime.

Damir Zaharija


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava