Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca iz Dalmacije urlala 'Za dom spremni' slaveći pobjedu

Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku, rekao je Mužinić

Facebookom se ovoga petka širi snimka malih nogometaša koji viču "Za dom spremni". Snimku je objavio SDP-ovac Peđa Grbin, a na njoj su djeca uz koje je stariji muškarac (vjerojatno trener). Ustaški pozdrav djeca uzvikuju na nogometnom terenu slaveći tako pobjedu u nogometu nad Srbima.

Kako piše Index.hr, riječ je o pomlatku Nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimci se vidi kako stariji gospodin, vjerojatno trener, i jedan od dječaka ostalima daju upute na koji način će vikati ustaški pozdrav.

- On viče Za dom, mi spremni, kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Predsjednik kluba Nikola Mužinić komentirao je snimku za Index:

- Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi, rekao je Mužinić na to.

Otkrio je da je snimka nastala ovih dana u Barceloni, gdje djeca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Znači, riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

- Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku, rekao je Mužinić.

Kad su ga upitali što mu znači "da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", Mužinić se opet nasmijao i još jednom ponovio istu rečenicu.

Tema: Hrvatska

Komentari (614)
  • Tako je decki

    28. 6. 2019,   17:32
  • pa sta je tu cudno? pola hrvata bilo u ustasama i mi njihovi potomci.. sta bi trebali pjevati druze tito ljubicice bijela?

    28. 6. 2019,   17:29
  • Iskren da budem, i kao dijete bih odbio nositi srpsku zastavu. To mi je šokantnije od toga da su govorili tu uzrečicu. Zašto djecu tjerate na takve gluposti. Podržavate agresora radi kojeg su stradali milijuni ljudi.

    28. 6. 2019,   17:32