Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca migranata kod graničnog prijelaza Izačić viču: 'Hrvatska'

None Foto: screenshot/twitter/N1

Obitelji s djecom su uznemirene i pokušavaju krenuti prema GP Izačić nakon što su prenoćili pod otvorenim nebom. Glasnogovornica granične policije BiH tvrdi da nije bilo incidenata

Grupa migranata u kojoj je i puno djece, pokušava blokirati promet prema Graničnom prijelazu Izačić. U isto vrijeme, okruženi policijom, djeca glasno uzvikuju: 'Hrvatska, Hrvatska!', javlja N1

Obitelji s djecom su uznemirene i pokušavaju krenuti prema GP Izačić nakon što su prenoćili pod otvorenim nebom. 

RUTA NADE KROZ HRVATSKU Migrantima su crne vreće znak za siguran prolaz kroz šumu...

- Cijelu noć su bili tu i ne ometaju promet. Digli su neke male šatore, u toj grupi ima i maloljetnika, djece i žena, a sve vrijeme su s njima bili službenici Granične policije i Ministarstva unutarnjih poslova poslova Unsko-sanskog kantona - rekla je glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković.

Ona je naglasila da su, uz Jedinicu granične policije Izačić i pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda zapad Granične policije.

ZAUSTAVILI IH NA GRANICI U BIH Pokušali ući u Hrvatsku: Više od 200 migranata marširalo

- Nije bilo intervencije i migranti se osjećaju dobro. Nije bilo incidenata, niti potrebe za medicinskim intervencijama - dodala je Dujković, a prenosi N1.

Grupa migranata u ponedjeljak je prešla put od Bihaća do Izačića, a usput su im se pridruživali i drugi migranti.

Kordon graničnih policajaca spriječio im je prolaz na oko 200 metara prije graničnog prijelaza, zatim su počeli pregovori da se migranti vrate prema Cazinu, ali ih je većina odlučila ostati i prenoćiti pod vedrim nebom.

HTIO UĆI IZ BiH U HRVATSKU? Migrant se skrio pod bus: 'Šta please? De ćeš, j.... ti familiju?'

Veća grupa migranata u ponedjeljak je vraćena i s graničnog prijelaza Maljevac kod Velike Kladuše.

Komentari (138)
  • Kažu da žele bolji život u europi. MA KOGA ONI LAŽU. Da žele bolji život onda bi ga stvorili u svojoj državi. Ali ne žele. ŽELE doći u Europu, ponašati se kako su naučili, ništa ne radit, a živit ka bogataši na teret ostalih građana i države. JEDNIM potezom sve ih ukrcati u brodove i avione i vratiti u svoje matične države, neka ih izgrađuju i stvaraju bolji život u njima..

    23. 10. 2018,   14:00
  • Nedavno je jedan isto krivio policiju da su mu oduzeli dijete i dok su nadlezni uzaludno trazili dijete taj je zbrisao u Italiju. I vi novinaro u sluzbi Sorosa pokusavate probiti pricu o dijeci. Hrvatska mora zastititi svoje granice jer emigranti sve vise i u sve vecem broju dolaze i mefju njima ima veliki broj ISIL terorista

    23. 10. 2018,   13:59
  • Danas viču Hrvatska, već sutra Alahu Akbar...

    23. 10. 2018,   14:12