Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca otrovana na jahti puno bolje, otputovala su u Italiju

None Foto:

Iz zračne luke Split doznajemo kako nije bilo nikakve posebne drame i protokola, s obzirom da medicinski avioni polijeću na gotovo dnevnoj bazi. Iz bolnice doznajemo kako su djeca znatno bolje

Dvoje djece koja su se otrovala na jahti na Hvaru, oko 13 sati medicinskim avionom otputovalo je iz Splita za Italiju. Kako doznajemo iz splitske bolnice, u trenucima njihovog otpuštanja djeca su bila u znatno boljem stanju u odnosu na prethodne dane.

Iz zračne luke Split doznajemo kako nije bilo nikakve posebne drame i protokola, s obzirom da medicinski avioni polijeću na gotovo dnevnoj bazi prema raznim odredištima te da talijanska obitelj, s obzirom da je riječ o privatnom avionu zdravstveno osiguravajuće tvrtke, nije prošla uobičajeni check-in.

Podsjetimo, prošli utorak je u hvarsku luku uplovio brod na kojem je bio mrtav muškarac, a petero ljudi je zbog teškog zdravstvenog stanja završilo u bolnici u Splitu. Djeca su bila u najtežem stanju, otkazali su i vitalni organi i borila su se za život. 

Tijelo preminulog talijaskog poduzetnika Eugenia Vincija (57) tijekom ponedjeljka stiglo je u Italiju, a sprovod je bio u utorak u sicilijanskom gradiću Sant’Agata di Militello nedaleko od Messine.

'Povratila sam u krevetu, sin je spavao kao da je mrtav'

U ponedjeljak je na Županijskom sudu u Splitu iskaz dala Manuela Fiasconaro, čiji je suprug preminuo od trovanja.

- Desetak minuta nakon dolaska na brod kći i ja smo otišle spavati. Kad smo otvorile vrata njene kabine, osjetio se smrad koji je dolazio iz otvora klima-uređaja. I u našoj kabini se također, kad sam ušla, osjetio isti smrad. Legla sam u krevet i zaspala, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi je jako vruće i da mi fali zraka pa sam rekla suprugu da vidi što je s klimom - rekla je Manuela Fiasconaro.

- Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam osjetila da mi se povraća. Bilo mi je jako loše, a vidjela sam da kraj mene na krevetu nema mog supruga. Zaspala sam, a nakon nekog vremena sam se opet probudila i opet povratila u krevetu, a ni tada nije bilo mog supruga kraj mene.

- Nakon toga sam opet zaspala i probudila se tek ujutro oko 10 sati te sam se ako loše osjećala. Pogledala sam prema sinu koji je spavao kao da je mrtav, a u kupaonici čija su vrata bila otvorena vidjela sam supruga nagnutog nad kadu i na njegovim golim leđima primijetila sam crvene mrlje. Kad sam ga dotaknula, nisam osjetila da je hladan. Izletjela sam iz kabine i tamo vidjela prijatelja i prijateljicu kojima sam rekla da je mom suprugu jako loše - navela je.

Komentari (24)
  • Hvala bogu, da u ovoj teškoj nesreći, ima bar malo sreće, da su djeca koliko toliko dobro. Nadam se da će se oporaviti, to im svi u Hrvatskoj želimo.

    21. 8. 2019,   13:45
  • Jedno ljeotvanje koje iim je promijenilo citav zivot, nista vise nece biti isto...od toga da nece htjeti na brod, do toga da na spomen Croatia...ima da im se smuči, i sve zbog jednog pohlepnog, mlado, neiskusnog vlasnika broda koji je zelio da ustedi, da zaradi sto vise,na ustrb sigunosti i propisa.

    21. 8. 2019,   15:03
  • Mislim da im cijela Hrvatska (figurativno rečeno) od srca želi da ozdrave, i da daj Bože, buju kakvi su bili prije ljetovanja.

    21. 8. 2019,   14:03