Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca pronašla ručnu bombu: Srećom, nije im ispala iz ruku...

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Dječak (4) i djevojčica (3) iz Hampovice pokraj Virja jučer su oko deset sati u isušenom kanalu iza vrta svojih kuća pronašli ručnu bombu, tzv. fitiljušu koja najvjerojatnije datira još iz Drugog svjetskog rata

Mališani su bombu koju su pronašli u isušenom kanalu iza kuće uzeli o donijeli kući. Sva sreća, da se dječak(4) i djevojčica (3) s njom nisu odlučili igrati.

- Kopala sam vrt i u jednom trenutku unuk je došao do mene i pokazao mi što je pronašao. Ni ja isprva nisam bila svjesna da je to bomba. Tek kad se približio, uočila sam da je riječ o bombi i tad mi više nije bilo svejedno. Djeca su odmah dala bombu ocu trogodišnjakinje te smo pozvali policiju – ispričala je Ljiljana Rožman, baka dječaka za podravski hr.

Policijski pirotehničar je preuzeo bombu koja najvjerojatnije datira iz Drugog svjetskog rata te je odmah detektorom pretražio kompletan teren isušenog kanala.

- Detektor nije pokazao da se pod zemljom nalazi još koja bomba pa mislimo da je ovu donijela voda koja je tekla kanalom - kazala je baka Ljiljana presretna što su djeca čim su pronašla bombu odmah je njoj donijela i pokazala. 
 

Komentari (29)
  • Sreća, nije im ispala iz ruku...pa jel vi bar pročitate što ste napisali prije nego to objavite

    13. 5. 2018,   15:05
  • Ja sam našel 100 €, kom da se javim ?

    13. 5. 2018,   14:13
  • To je sigurno bomba sa perajama kad može plivati po vodi.

    13. 5. 2018,   14:07