Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djeca u suzama: Pobijedile, pa ih suci diskvalificirali...

None Foto: Goran Jakuš 7

Na Državnom natjecanju u gimnastici djevojčice iz OŠ Mato Lovrak bile su najbolje. Umjesto zlatne medalje primile su tek priopćenje o diskvalifikaciji

Luciji su nakon završetka natjecanja počele teći suze. Ona i njene kolegice iz škole bile su najbolje. Godinu dana živjele su za to natjecanje. Umjesto zlatne medalje, bez svoje krivnje, primile su tek priopćenje o - diskvalifikaciji zbog članarine! Čuvši tu vijest, odmah se rasplakala i Lucijina majka, koja ju je s tribina bodrila u Državnom natjecanju iz ritmičke gimnastike.
- Strašno! Djeca su nastupila i znaju da su ostvarila najviše bodova. Sada im nije jasno zašto neće dobiti svoje zlato i normalno je da plaču - rekla je Nataša Zadro.
Lucija (8) je saznala da je njezina škola Mato Lovrak diskvalificirana, baš kao i OŠ Dugo Selo te klubovi Zagreb i Leda. Škola Mato Lovrak zaradila je najviše bodova u svim kategorijama, ali su nagrade pokupili drugoplasirani. Djeca iz škole plakala su masovno jer nikako nisu mogla shvatiti birokratski nemar koji je doveo do ovoga “potopa”.
- Klubovima smo poslali dopise u kojima jasno piše da sva djeca moraju biti registrirana i platiti članarinu. Diskvalificirani klubovi to nisu učinili - rekla je Sanja Žganec-Levak, predsjednica Tehničkog odbora ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza. Pet članova odbora je tek na dan natjecanja provjerilo tko je registriran. Glasali su hoće li dopustiti da se i neregistrirani natječu za medalje. Troje je bilo protiv. Ipak, djeca su nastupila i suci su ih bodovali.
- Klubovi i treneri su znali da se ne natječu za medalje - rekla je predsjednica odbora, s kojom su se žestoko svađali roditelji.
Htjeli su odgovor, a Žganec-Levak je rekla da ga mogu saznati jedino od trenera. No ni oni ga nisu znali.
- U ponedjeljak, 8. lipnja, čula sam se s predsjednicom odbora koja mi je rekla da registracija nije potrebna i da samo donesemo zdravstvene iskaznice svih natjecateljica - rekla je Tea Nađ, trenerica u KGR-u Zagreb, koji je ostvario bodove za drugo mjesto. Roditelji žele da Savez istraži zašto se sve slomilo na njihovoj djeci.
KGR Leda na natjecanju nije osvojio bodove za nagradu.

PREDSJEDNICA KGR ZAGREB: KRIVI SMO MI
Diskvalificiran je. Predsjednica kluba Davorka Juravić priznaje krivnju.
- Ne znam zašto svi napadate Sanju. Diskvalificirani klubovi su pogriješili pa i naš - vičući je rekla pobunjenim roditeljima, koji su zaključili da se ni oni ne bi bunili da su njihova djeca bila među najgorima.

Komentari (19)
  • Žalosno da i jadna djeca moraju osjetiti nesposobnost i glupost naše neradničke birokracije,,ovo će im vjerojatno dati poticaj i vjeru u daljnja natjecanja.....

    14. 6. 2009,   18:46
  • meni se čini da se prečesto u ovo moderno vrijeme prema djeci ponašaju na način na koji ih i voze u starim autobusima u školu , kao prema kumpirima!!!

    14. 6. 2009,   18:47
  • kakve lopovčine

    14. 6. 2009,   18:43