Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak (15) plače krvave suze, nitko ne zna zašto

None Foto: CNN 10

Liječnici ne znaju što je Calvinu Inmanu (15). Bar tri puta na dan plače krv. A njegov plač nema veze s osjećajima. Samo osjeti naviranje suza

Calvino Inman (15) iz Rockwooda u Tennesseeu u SAD-u nekoliko puta na dan plače kapi krvi. Krvave suze nisu posljedica osjećaja, jednostavno ih, kaže, osjeti dok počnu navirati, a nekad ga i peku. Kad je prvi put prokrvario, pitao je majku hoće li umrijeti. Tammy Mynatt kaže da joj je to bio najstrašniji trenutak u životu. Odmah ga je odvela liječniku. Iako su liječnici sumnjali na haemolacriu, simptom mnogih bolesti od tumora do bakterijskog konjunktivitisa, svi nalazi CT-a, MRI-a i rentgena bili su normalni. Liječnici ne znaju što mu je. Krvavi plač nekad mu traje tek nekoliko minuta, no nekad i sat vremena.
- Prijatelji kažu da sam opsjednut. Isprva me je boljelo, sad sam se navikao - kaže dječak. Majka ga je vodila i specijalistima, no svi su rekli da nikad nisu vidjeli ništa slično. Još nema ni dijagnozu, a kamoli terapiju. Tammy kaže da polako gubi nadu.
- Najviše od svega želim da nam netko kaže da mu može pomoći - rekla je Calvinova majka.

DJEVOJČICA U INDIJI SVETICA ZBOG KRVAVIH SUZA
Rashidi Khatoon iz Indije sumještani se mole otkad je proplakala krvave suze u travnju. I ona plače krv nekoliko puta na dan, a liječnici joj ne znaju pomoći.
- Ne boli me dok plačem, no svaki put me krv šokira - kaže Rashida.

CURICA KRVARI IZ ČELA, STOPALA, OČIJU...
Twinkle Dwivedi (13) iz Indije ima nepoznatu bolest zbog koje krvari, a da nema posjekotina. Zbog bolesti je išla i na transfuzije jer bi nekada izgubila previše krvi koja bi curila iz njenih očiju, nosa, čela, vrata ili stopala. Njeni suseljani, pak, misle da je ukleta i izbjegavaju ju na ulici. Twinkle je s 12 godina odjednom počela krvariti po pet do 20 puta na dan.

Komentari (22)
  • nikakvo bozje cudo samo neki medicinski fenomen i to e to

    1. 9. 2009,   13:02
  • coooooooooollllllllll

    1. 9. 2009,   13:30
  • Ufff da je to našem Sudecu bilo bi ga posvuda :)

    1. 9. 2009,   14:23