Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak je spasio prijatelja pred jurećim automobilom

None Foto: M.Šantoši 4

Dječak se nije sledio od straha vidjevši da će mu prijatelja pogaziti auto, nego ga je povukao s ceste. Ove godine postao je Ponos Hrvatske

Početkom rujna grupica djece igrala se na glavnoj ulici u Orahovici. Jedino je Kristijan Bublik (10) primijetio vozača koji je jurio prema nogostupu i njegovu prijatelju Mateju Volineku (8). Nije bilo vremena za upozorenje.
- Stajao sam kraj ograde. Moj prijatelj Matej bio je nekoliko metara naprijed prema cesti. Skočio sam, uhvatio ga rukom za kosu i povukao prema sebi. Samo sekundu kasnije kraj nas je kao vjetar projurio auto - prisjetio se Kristijan. Dok su oni ležali na travi, automobil je udario u trojicu dječaka: Gabrijela Šporčića (13), Krešu Vrkića (11) i Matka Kaltenbachera (12). Pijani vozač nastavio je vožnju, udario u još jedan automobil i drvo i tek se tada zaustavio. Maleni Gabrijel preminuo je u bolnici, dok su Matko i Krešo, s teškim ozljedama i nakon višednevne kome, došli k svijesti. I danas se oporavljaju od posljedica najteže orahovičke tragedije.
- Žao mi je što nisam mogao spasiti i ostale - rekao je Kristijan Bublik - Kiki, najmlađi orahovički junak, dodajući da bi u sličnoj situaciji postupio jednako. O svojoj sigurnosti nije ni razmišljao već je, kaže, htio spasiti prijatelje od poludjelog automobila.
Reportažu o malom heroju Kristijanu Bubliku pogledajte u srijedu u “Vijestima” na RTL Televiziji.


POHVALIO GA I GRADONAČELNIK

Kiki me je počupao i tako mi spasio život!, rekao je prestrašenim roditeljima Matej Volinek trčeći kući nakon nesreće. Kristijan mu je prvi susjed, a dječaci su sada još bolji prijatelji nego prije tragedije. Gradonačelnik Josip Nemec posebno je pohvalio Kikijevu hrabrost i darovao mu laptop.

Komentari (11)
  • slažem se plaja i što više ovakvih članak, da djeci budu poticaj...da vide dica, kako triba postupat i ponašat se u sličnim situacijama, kojih je nažalost sve više....i da je pomoći drugome znači uspjeh u životu, a ne krađe, ubistva i bježanje od kuće...

    29. 10. 2008,   08:01
  • Nema ljepšeg početka dana nego kad je prva vijest koju ujutro pročitaš na portalu o hrabrom dječaku. Bravo, Kiki! Ti si zaista \"Ponos Hrvatske\".

    29. 10. 2008,   08:21
  • Ovakve stvari nas zanimaju,hrabra djeca budućnost Hrvatske, a ne....

    29. 10. 2008,   07:22