Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostavili ga da umre, a on se za dva mjeseca čudesno oporavio

None Foto: Facebook 4

Dvogodišnjeg dječaka iz Nigerije obitelj je odbacila misleći da je vještac. Sam je lutao ulicama dok ga nije pronašla danska humanitarka Anja koja je radila na njegovu oporavku...

Strašna sudbina zadesila je dvogodišnjeg dječaka iz Nigerije kojeg je napustila obitelj misleći da je vještac. Mršav i gladan više od osam mjeseci lutao je ulicama, a spasila ga je danska humanitarka Anja Aringgren Loven. 

Dječaka su nazvali Hope, a Anja je radila na njegovom oporavku i, kako se čini, uspjela je u tome. Nepuna dva mjeseca trebalo je da se mali Hope potpuno oporavi i ozdravi. 

- Hope sada zaista uživa u životu. Ima 35-ero braće i sestara koji se brinu za njega, uče s njim, igraju se s njim i čine sve da se osjeća sigurno - napisala je Loven na svom Facebooku.

Anja, inače, sa svojim partnerom vodi dom za djecu gdje smješta mlade ljude optužene za vještičarenje. 

- Najgore je kad te odbaci vlastita obitelj. Teško da itko može zamisliti kakav je to osjećaj - kaže Anja. 

Mali Hope će idući tjedan na operaciju zbog hipospadije - stanja u kojem se otvor mokraćne cijevi nalazi na donjoj strani spolovila umjesto na vrhu. 
 

Komentari (46)
  • Africi donacije ne mogu pomoc, hrana ce se pojest, a odjeca ce unistit lokalnu tekstilnu industriju(npr Kenija). Njima prvo treba dati kondome, jako jako puno kondoma i onda najbitnije od svega, educirat ih i pokusat ih ucinit samo odrzivima. Afrika je trenutno rupa bez dna, oaza zaostalosti, primitivizma. Tamo ne rode dijete da bi mu pruzili sto vise, nego tamo rode sto vise djece (iako bi jedva jedno odhranili) kako bi se djeca mogla brinuti za njih.

    2. 4. 2016,   11:00
  • svaka joj čast ali koliko takvih slučajeva ima za koje se nikad ne sazna i kako te 'roditelje' ne boli srce.. prestrašno

    2. 4. 2016,   10:49
  • Hope, drži se!! Sretno!

    2. 4. 2016,   11:23