Obavijesti

News

Komentari 6

Dječak se ne sjeća eksplozije: Imao komadiće željeza u glavi

Dječak se ne sjeća eksplozije: Imao komadiće željeza u glavi
1

Dječak je cijelo vrijeme od operacije pri svijesti, miran je, normalno razgovara, ali se ne sjeća eksplozije i svega što mu se dogodilo. Dr. Gjurašin u srijedu navečer je operirao dječaka

VIDEO

Dječak (11) iz Letovanića koji je prošli tjedan teško stradao u dječjoj igri nakon eksplozije karabita u željeznom loncu, odlično se oporavlja u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu, ustao je i počeo hodati, kaže nam neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin.

Pucao karabit: Ne znaju kakve će posljedice dječak (11) imati
Pucao karabit: Ne znaju kakve će posljedice dječak (11) imati

Dječak je cijelo vrijeme od operacije pri svijesti, miran je, normalno razgovara, ali se ne sjeća eksplozije i svega što mu se dogodilo.

Dr. Gjurašin u srijedu navečer je operirao dječaka kojemu je teško oštećen čeoni dio mozga, a tijekom zahvata neurokirurg je iz tog dijela djetetove glave izvadio brojne komadiće željeza i rasprsnute kosti lubanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon operacije dječak je bio na jakoj antibiotskoj terapiji kako bi se spriječila mogućnost upale i infekcije, a zahvaljujući odlično obavljenoj operaciji i postoperativnoj skrbi u oporavku se nije dogodila niti jedna moguća komplikacija.

Pokretanje videa...

00:20

Dječak će u bolnici ležati još minimalno tjedan dana.

Dječaku ozlijeđen mozak: 'To kad je grunulo, bilo je strašno'
Dječaku ozlijeđen mozak: 'To kad je grunulo, bilo je strašno'

Podsjetimo, dječak se ozlijedio u srijedu 2. siječnja u Letovaniću. Djeca su se igrala iza štale u dvorištu obiteljke kuće. Pucajući karabitom, posuda u kojoj je karabit bio se rasprsnula i dijelovi metala su dječaka pogodili u glavu.  Iako su se već mnogo puta igrali karabitom, o čemu majka dječaka nije znala, ovoga su puta odlučili povećati količine sastojaka. 

- Krhotine posude u kojoj je bio eksploziv napravile su prijelom lubanje na mnogo komadića, a oni su se svi zabili u čeoni dio mozga, zbog čega je mozak teško stradao. U njemu smo našli brojne metalne krhotine plave boje. Ukonili smo ih, kao i sitne komadiće rasprsnute kosti – rekao nam je u četvrtak dr. Miroslav Gjurašin, neurokirurg koji je u srijedu navečer puna tri sata operirao dječaka.

Operacija je bila kompleksna i dugo je trajala jer su liječnici morali detaljno sanirati mozak, odnosno rekonstruirati moždanu ovojnicu.

Kobna igra: Dječaku je posuda s karabitom slomila lubanju
Kobna igra: Dječaku je posuda s karabitom slomila lubanju

Kad je dječak došao u bolnicu na čelu mu je zjapila golema, široka rana, a dodatni problem je bio što je mozak došao u kontakt sa svime što je bilo vani – metalima, zemljom, kamenčićima... Takve ozljede se u neurokirurgiji nazivaju ‘ratne’. Kod eksplozija postoji dvostruki problem. Najprije ide jaki udarni val, a onda se raspršuje mnogo sitnih krhotina koje se zabijaju gdje stignu.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a