Obavijesti

News

Komentari 48

Dječaka (14) iz Poreča spasio liječnik iz Srbije: 'Naš heroj...'

Dječaka (14) iz Poreča spasio liječnik iz Srbije: 'Naš heroj...'
1

Rezultati su odlični, a Alen je veseo, aktivan, sada može sve raditi i biti kao i njegovi vršnjaci, kaže majka. Alen je liječniku napisao sastavak pod naslovom "Moj najsretniji dan u životu"

VIDEO

Alenu Beriću (14) iz Poreča je moždana tekućina curila još dok je bio beba. Zbog toga je bio u životnoj opasnosti. Pomogao mu je neurokirurg iz Srbije Dragan Savić, piše Kurir. 

Alenu je život doslovno visio o koncu čak 14 godina. Kroz mali otvor na lubanji u blizini sinusa curila mu je moždana tekućina. Zbog toga je imao dva puta bakterijski meningitis i dvije teške operacije glave u Hrvatskoj, ali mu liječnici nisu uspjeli riješiti problem.

Alen nije mogao uživati u igri, sportu i drugim dječjim radostima sve do 17. travnja ove godine kada ga je operirao Dragan Savić. Dječakova majka Fadila Berić kaže da taj datum slave kao sinov drugi rođendan. 

Majka dječaka: On je naš heroj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Liječnik Dragan Savić je mog sina spasio. On je naš junak, heroj. Alenu je tekućina curila još kao bebi i neprestano je bio u životnoj opasnosti. Svaki dan je za mene bio patnja, strah, bol. U Hrvatskoj su mu obavili dvije operacije, otvorili su mu lubanju, glava mu je bila u rezovima, ali, nažalost, problem nije riješen - kaže za Kurir Fadila.

Bila je spremna pomoć potražiti i u Americi, ali ju je srećom našla puno bliže.

- Gledala sam na internetu, raspitivala sam se svuda i slučajno sam pročitala iskustvo djevojke koju je operirao doktor Savić. Nazvala sam kliniku. Operirao je mog sina manje od sat i pol i nije mu uopće otvarao glavu. Taj otvor je zatvorio masnim tkivom kroz nos. Rezultati su odlični, a Alen je veseo, aktivan, sada može sve raditi i biti kao i njegovi vršnjaci - kaže majka.

Alen je napisao dirljiv sastavak

Alen je liječniku napisao sastavak pod naslovom "Moj najsretniji dan u životu" u kojem je između ostalog napisao: 'Sad mogu raditi sve normalno, a prije nisam mogao ništa. Jako sam zahvalan obitelji i rodbini na podršci, kao i cijelom osoblju na neurokirurgiji Kliničkog centra Srbije, a posebno doktoru Draganu, koji mi je spasio život'. 

Liječnika dirnuo sastavak

Dragan Savić kaže da ga je Alenov sastavak dirnuo. 

- Kada sam vidio da je on napisao sastavak o operaciji, još na temu "Moj najsretniji dan u životu", tek sam tada postao svjestan koliko je to njemu značilo - rekao je Savić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina