Obavijesti

News

Komentari 18

Dječaka (8) danima držali u kontejneru ukopanom u zemlju

Dječaka (8) danima držali u  kontejneru ukopanom u zemlju
7

Bio je 18. prosinca 2015. kada je policija slučajno naišla na metalna vrata u zemlji na farmi u Australiji. Prizor ih je šokirao - ispod poklopca je bio prljav, zapušten i izgladnio dječak

VIDEO

Izgladnio, dehidriran i pun modrica bio je 8-godišnji dječak kojeg je policija Novog Južnog Walesa pronašla u brodskom kontejneru ukopanom u zemlju na farmi marihuane gdje ga je godinama zatočenog držao 30-godišnji zaručnik njegove majke. Dječaka je pod zemljom danima držao zaključanog u kontejneru, bez hrane i s tek malo vode. 

- Osjećao sam se kao da je sve u meni mrtvo, bio sam zatvoren kao životinja. Pomirio sam se da ću zauvijek biti unutra - stoji u dječakovoj izjavi pročitanoj pred sudom. 

Imao samo madrac, nuždu obavljao u kantu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je dječaka slučajno našla na farmi marihuane u alternativnoj zajednici u Elandsu, u brdima sjeverozapadnog Novog Južnog Walesa. Bio je 18. prosinca 2015. kada je policija, koja je na farmu došla istražiti uzgoj marihuane, slučajno naišla na metalna vrata u zemlji. Prizor ih je šokirao - ispod poklopca je bio prljav, zapušten i izgladnio dječak koji je ležao na smrdljivom madracu prekrivenom dekom.

Dno kontjenera bilo je prekriveno prahom protiv mrava. Dječak je imao čireve na gležnjevima, omotane prljavom gazom, slomljen prednji zub te opeklinu na ruci. Odmah je odveden u bolnicu gdje su liječnici utvrdili da mu je gustoća kostiju vrlo niska, kao i tonus mišića. Nuždu je obavljao u kutu kontejnera i u kantu jer mu muškarac nije otključavao vrata.

'Kaznio sam ga jer je bio bezobrazan'

Zaručnik se pred policajcima pravdao da je dječaka zatvorio jer se 'nedolično ponašao prema prijatelju'. Dječakova majka također je u to vrijeme živjela na farmi s još troje svoje djece stare 10 i tri godine te 10-mjesečnom bebom. 

Sada bivši majčin zaručnik kasnije je priznao da je povremeno uzimao amfetamine i pušio marihuanu te da je tada dječaka zatvorio na nekoliko dana kako bi ga kaznio. Dječaka je i tukao, udarao mu glavom u kontejner, a ako bi učinio nešto što ne smije, za kaznu bi morao držati teške cigle do iznemoglosti. Dva mjeseca prije nego su dječaka pronašli, majka ga je ispisala iz škole. 

Osudili i majku

Iako je majka na sudu kazala da je bila protiv kažnjavanja dječaka i zatvaranja, sud ju je ipak osudio zbog zatočivanja, zanemarivanja i uzgoja droge. Muškarca su osudili na šest i pol godina zatvora. 

Kako piše australski The Morning Bulletin, dječak je u mjesec dana nakon oslobađanja dobio gotovo četiri kilograma, no psihičke posljedice koje su ostale su nesagledive.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1