Obavijesti

News

Komentari 83

Dječaka (9) pretukao vršnjak u školi pa je završio u bolnici

Dječak je povraćao, imao vrtoglavice i napadaje panike kad je stigao u riječku bolnicu. Znao je da će ga napasti i upozorio je pedagoginju, kaže, ali mu ona nije vjerovala

VIDEO

Dječak (9) iz Omišlja završio je u bolnici nakon tučnjave s vršnjakom u školi, javlja RTL. Navodno ovo nije prvi sukob između dvojice dječaka, ali njihove razmirice dosad su ostajale na naguravanju i vrijeđanju. Hospitalizirani dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema sačekuša, ali ga u školi navodno nisu ozbiljno shvatili.

Dječak je završio u bolnici, na infuziji. Uz očev pristanak prepričao je kako je sukobu prethodilo vrijeđanje.

'Ne volim se tući, nisam tako odgojen'

- I onda je rekao ako se ne bojiš dođi kod mene da te prebijem, ja sam počeo bježat od njega, sakrio se u grmlje, probao sam se sakrit u grmlje točnije, a onda je on mene počeo tući, onda sam ja njega morao gurnut za samoobranu i onda me on lupio šakom u glavu i onda sam odustao i rekao napravi što hoćeš, lupi me, nema smisla da se tučem s njime sam shvatio - kazao je ozlijeđeni dječak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jednostavno bi me prebio, ja nisam za to, ne volim se tući, nisam tako odgojen - dodao je.

Učenik trećeg razreda kaže kako noćas zbog šoka nije spavao, a sestra blizanka zbog straha jutros nije htjela u školu.

- Što možemo dalje očekivat, ne znam koji je korak, ispisat dijete, upisat ga u drugu školu da ima mira, mislim zgroženi smo! Mislim stvarno ja apeliram na školu i na policiju da nešto poduzmu - rekao je Dalibor Starčević, otac ozlijeđenoga dječaka.

Liječnik opisuje u kakvom je stanju stigao mališan.

- Vrtoglavica, glavobolje, povraćanje, bio je smušen kod dolaska pa je ostao kod nas na opservaciji. Bio je nemiran, imao je napade panike tako da smo morali bit uz njega cijelo vrijeme, dali smo mu lijekove da se malo smiri - kazao je Nado Bukvić, šef traumatologije i ortopedije Dječje bolnice Kantrida.

Dječaka muči to što je prije nekoliko dana od prijatelja iz razreda saznao da ga vršnjak planira istući što je, kaže, prijavio školskoj pedagoginji.

- Koja je rekla da je to trač, da je to glupost da ne vjeruje u to i sada se to desilo, odnosno plan mu je uspio, a nakon što je on mene izudarao jer sam se ja predao onda je rekao da će me poslije prebiti, idući put - rekao je ozlijeđeni dječak.

Ravnatelj škole poručuje kako imaju nulti prag tolerancije na nasilje, a o incidentu je obavijestio nadređene.

- Od županije, ministarstva, socijalne skrbi i policije i dalje što se tiče događaja postupamo prema našem protokolu, razgovorom s učenicima i roditeljima utvrdit ćemo konačno činjenično stanje - rekao je Žarko Žarković, ravnatelj OŠ Omišalj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji