Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka ogrebao šišmiš, nakon tjedan dana preminuo u bolnici

None Foto: Screenshot/ GoFundMe

Šestogodišnjak je šišmiša pronašao u vrtu obiteljske kuće, a iako su ga roditelji upozorili da ga ne dira, oglušio se na to. Nažalost, nije otišao u bolnicu na cijepljenje

Roditelji malog Rykera znali su da ga je strah injekcija i nisu ga odvezli u bolnicu, nego su mu samo isprali ranu. 

Tjedan kasnije su šestogodišnjaku utrnuli prsti, nije mogao hodati i počeo je halucinirati. Tek je tad odveden na liječenje gdje je dobio eksperimentalnu terapiju koja je dosad pomogla samo još dvoje djece u SAD-u i još 18 u svijetu koji su bili u istoj situaciji, javlja Daily Mail. 

Za bolničke troškove koje Rykerova obitelj treba podmiriti organizirala se čak i kampanja na platformi GoFundMe

Bjesnoća je u većini slučajeva opasna kada se počnu razvijati neurološki simptomi, a cjepivo koje se dobije nakon zaraze, a prije njihovog razvoja može spasiti život. 

Rani simptomi bolesti su vrućica, glavobolja i slabost. Kada uznapreduje mogu se pojaviti halucinacije, pojačano slinjenje i paraliza, a zaražen čovjek uglavnom premine od bjesnoće par dana nakon što se ti simptomi pojave. 

Komentari (22)
  • Roditelji su znali da se boji injekcije pa ga nisu išli cijepiti nakon ugriza? Ma bravo!

    16. 1. 2018,   17:13
  • Svasta. Kao prvo upozoriti dijete na opasnost ponekad nije dovoljno, trebali su reagirati i maknuti dijete. Kao drugo svjesni su opasnosti, a ne odvedu dijete na cijepljenje zato sto se dijete boji inekcije. Strasno. Ne vole ni moja djeca cijepiva, ali su svako uredno primili i sigurno nikad ne bih njih pitala "slusaj ljubavi mamina hocemo te odvesti na cijepljenje da ti ne bi bilo to i to?" naravno da ce odgovor biti "neeeee". Nema tu hocu-necu, roditelji se moraju brinuti za svoju djecu i u ovoj ili slicnoj situaciji reagirati.

    16. 1. 2018,   17:45
  • 60 000 dnevno? Hm, to mi nekak zvuči previše

    16. 1. 2018,   18:02