Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka unakazila čimpanza: Nakon operacije može jesti

None Foto: Reuteres 3

Dunia Sibomana (8) preživio je napada čimpanze. Operirali su ga liječnici u SAD-u. Sada može uzeti gutljaj juhe, zadržavati hranu u ustima te jasnije govoriti...

Dunia Sibomana (8) iz Demokratske Republike Kongo je jedini od trojice dječaka koji je prije dvije godine preživio napad čimpanzi. Dječaka su nedavno operirali u SAD-u. Sada može uzeti gutljaj juhe, zadržavati hranu u ustima, jasnije govoriti i prestao je neprestano sliniti. Operacija je trajala 14 sati. Obavili su je prošli mjesec u bolnici u državi New York. Operacija je trebala trajati osam sati, ali je trajala duže jer je došlo do komplikacija. 


Dječaku je čimpanza otkinula usnice, uništila obraz i mišiće koji su mu omogućavali da jede, guta i govori. Zubar Leon Klempner koji je asistirao na operaciji i osnivač je zaklade koja je dječaka dovela u SAD je rekao da je ono što su napravili čudesno. Liječnici su mu rekonstruirali usnice, a kirurzi su pod mikroskopom povezivali žile, piše Sky News


Kirurg Alexander Dagum je rekao da je zadivljujuće koliko Dunia može pomicati usnice i da sve dobro zacjeljuje. Dunia će trebati još operacija i ostat će živjeti kod obitelji u SAD-u sve dok bude išao na liječenje.  

Komentari (14)
  • ovaj novi portal je kurac od ovce

    8. 2. 2016,   21:38
  • a ja mislio da vrana vrani ne kopa oči

    8. 2. 2016,   21:31
  • Bidan mali...dobro je prosa. @napoleonov sin činpanze su agresivnije od gorila, samo sta gorila ima abnormalnu fizicku snagu. Da vidiš babune, ima ocnjake ko lav.

    9. 2. 2016,   07:43