Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka unakazile čimpanze: Odgrizle mu usne, brata ubile

None Foto: 24sata 3

Dječaka (8) iz afričke Republike Kongo prije dvije godine unakazile su čimpanze dok se igrao na polju. Brata su mu ubile. U ponedjeljak će biti podvrgnut operaciji

Nakon dvije godine od strašnog napada, u ponedjeljak će osmogodišnji Dunia Sibdomana u New Yorku biti podvrgnut prvoj od nekoliko rijetkih i rizičnih operacija obiju usana . Liječnici će dječaku pokušati vratiti usne u normalnu funkciju kako bi mogao poboljšati govor i zaustaviti neprestano slinjenje . Pretpostavlja se da će prva zahtjevna operacija trajati oko osam sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Unatoč ozljedama, Dunia je optimističan dječak...

Tijekom operacije, liječnici će koristiti tkiva i živce iz dječakove podlaktice kako bi formirali nove usne. Dunia će postati najmlađi pacijent koji će biti podvrgnut takvoj operaciji. U dva preostala poznata slučaja bile su odrasle osobe.

Inače, napad se dogodio u afričkoj regiji koja je dom za neke od najvećih svjetskih čimpanz i. Liječnici kažu da su se Dunia i njegov brat nalazili na krivom mjestu u krivo vrijeme. Igrali su se u poljima, u blizini oca koji je radio. On se nalazio u blizini rijeke, pa nije mogao čuti krikove i buku za vrijeme napada čimpanza. Kada je stigao, bilo je prekasno .

Dunia, osim što je izgubio donju i gornju usnu, izgubio je i prst na ruci, oštećen mu je sluh , zadobio je brojne unutarnje ozljede , a ima i velike poteškoće sa zadržavanjem hrane u ustima .

Ako operacije prođu uspješno, dječak će lakše govoriti, jesti i više neće imati problema s nekontroliranim slinjenjem .

Komentari (19)
  • Želim mu uspješan oporavak i da uvijek bude nasmješen kao na ovoj slici...bez obzira na sve

    8. 1. 2016,   23:31
  • Ovakve stvari bi se trebale dogadat krivolovcima i tipa takvih ljudi ili i gore!

    9. 1. 2016,   00:56
  • Čimpanze su divlje i izrazito teritorijalne životinje i vjerovatno su smatrale ugroženim vlastiti teritorij... Tragedija sve u svemu

    8. 1. 2016,   23:34