Obavijesti

News

Komentari 18

Dječaku (1) zapela noga u liftu, vatrogasci su ga jedva spasili...

Dječaku (1) zapela noga u liftu, vatrogasci su ga jedva spasili...
4

Susjeda sam mladog prebrižnog para kojem ste spasili djetešce u liftu. Vi ste svi, ali baš svi, toliko požrtvovni da se čovjek rasplače. Bravo za naše vatrogasce, napisala je jedna od susjeda na Facebooku

VIDEO

Ne možemo vjerovati kako mu je uopće nogica upala u tu rupu između kabine i okna dizala. Pretpostavljamo da je zapeo tenisicom za rub te mu se obuća izula. Upao je unutra, a majka ga nije mogla izvući.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Pokretanje videa...

01:16

Opisali su nam tako mučne scene stanari zagrebačke Vlaške ulice, gdje je u utorak navečer zapeo dječak. Bili su na trećem katu zgrade te su vjerojatno željeli izaći iz dizala. No nažalost, vjerojatno zbog dječje zaigranosti i nepažnje, dječak je ostao zarobljen. Preplašena majka pozvala je odmah pomoć te su na intervenciju stigle ekipe Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i ekipa Hitne pomoći. Podijelili su se u dva tima koji su vodili bitku s vremenom.

Dok je dio vatrogasaca otrčao na treći kat, ostatak kolega morao je provaliti u strojarnicu dizala. Unutra su isključili struju za lift kako bi osigurali da će ono ostati na mjestu. Svaki poziv s drugih katova mogao je postati koban za prignječenu nogicu. Problem im je stvarala i stara izvedba dizala, te su imali vrlo ograničen prostor za manevriranje. Zbog toga nisu mogli upotrijebiti hidraulične razupore i zračne jastuke koji bi razmaknuli kabinu od okna i tako povećali otvor kako bi dijete izvuklo nogu.

Vatrogasci su se zato morali pouzdati u vlastitu snagu. Uspjeli su spasiti dječaka tako što su na nekoliko mjesta ručnim hidrauličkim alatom, koji zovu “medvjeđa šapa”, razmaknuli dio kabine i napravili mjesta da mališanu izvuku nogu. Kad su ga izvukli, predali su ga timu Hitne, koji ga je s majkom prevezao u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj. Ondje je proveo noć.

- Nije dobro. Preselili su ga na Odjel intenzivne njege. Roditelji su cijelo vrijeme uz njega - rekla nam je kratko kroz suze zabrinuta i uzrujana dječakova baka. Kako neslužbeno doznajemo, ima manje prijelome gležnja i stopala.  Uz to, kabina dizala nagnječila mu je gležanj te izgrebala nogu. Da bi se što prije oporavio, liječnici će cijelo vrijeme intenzivno pratiti njegovo stanje.

Susjedi su i dalje potreseni scenama u kojima su se spasioci iznimno trudili pomoći dječaku.

- Susjeda sam mladog prebrižnog para kojem ste spasili djetešce u liftu. Vi ste svi, ali baš svi, toliko požrtvovni da se čovjek rasplače. Bravo za naše vatrogasce na intervenciji - napisala je jedna od susjeda na Facebook stranici Vatrogasne postrojbe Zagreb.

Inače, vatrogasci su i prije imali intervencije u kojima su pomagali djeci. U kolovozu 2010. i ožujku 2016. izrezali su metalne klupe na stajalištima autobusa jer su djevojčicama zapeli prsti u rupama.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...