Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaku (2) trunu pluća, a liječnici ga neće operirati

None Foto: Pravda

Ruski liječnici otpustili su bolesnog dvogodišnjeg Vadima iz moskovske bolnice jer roditelji, koji se nisu ni brinuli o njemu, nemaju novca za operaciju

Malenog Vadima (2) dovezli su u moskovsku bolnicu u teškom stanju. Hitno mu je trebala operacija pluća koja su se već počela raspadati. Roditelji, koji su došli u Moskvu zbog posla, reagirali su prekasno. Stigavši u bolnicu Tushino, Vadimovo stanje bilo je kritično. Vadim je bio potpuno iscrpljen. Dobio je i rahitis. Nije mogao ni sjediti na krevetu ni govoriti. Čak su i stručnjaci s intenzivne jedinice bili šokirani nalazima. Kasnije se otkrilo kako je dječak živio kao divlja životinja. Nitko ga nije hranio. Jeo je ono što bi našao i nitko se nije brinuo o njemu.
- Čini se kao da je prvo dobio upalu pluća koja je polako dovela do baterijskog raspadanja. Teško je povjerovati da roditelji nisu ništa primijetili - rekao je jedan od liječnika. Vadima su hitno operirali. Iznenadili su se koliko je snažan dječakov organizam. Počeo se oporavljati. Sada mu treba još jedna operacija kako bi opet normalno disao. Liječnici su zvali kolege iz bolnice koja ima specijalnu opremu, ali nitko im ne želi pomoći jer je operacija skupa. Vadim nema rusko državljanstvo. Roditelji ne mogu skupiti novac, a liječnici ga neće operirati besplatno. Vadima su u teškom stanju otpustili iz bolnice.

Komentari (7)
  • Užas! U današnjem dobu takve stvari! Pa to je još beba! možda ga ne žele operirati jer je prekasno, ali ako je novac u pitanju, to je ljudska sramota!

    22. 6. 2009,   14:26
  • ako je novac u pitanju, a cini mi se da je, to je zalosno da ne zele spasit zivot jednog malog covjeka jer je operacija skupa...bas ono sto sam cula na tv-u neki dan \"samo ce bogati moc bit zdravi\" :(

    22. 6. 2009,   14:35
  • ajme,ajme, pa ovo nije moguće, neznam tko je gori, lječnici ili \"brižni roditelji\", jadno dijete, a za lječnike i roditelje zna se, doći će zaslužena kazna i po vas, po sve nas, samo mi nije jasno što je došla po 2-godišnje dijete.... odavno nevjerujem u boga, nemože me nitko uvjerit da on postoji, ali neki sud za ovakve spodobe mora postojat..

    22. 6. 2009,   14:23