Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaku (2) umjesto lijeka davali metadon i ubili ga

None Foto: 24sata 2

Muškarac koji je ilegalno posjedovao drogu i njegov prijatelj dječacima su, umjesto lijeka, dali metadon. Brandon (2) umro je u bolnici.

Britanska policija uhitila je dvojicu muškaraca zbog sumnje da su metadonom ubili dvogodišnjeg dječaka. Brandon Davis (2) preminuo je prošli četvrtak u dječjoj bolnici u Birminghamu, a njegova dva brata, Lewis (3) i Kyle koji je tek navršio tri mjeseca, bore se za život. Policija nije htjela iznositi detalje istrage dok ne završi očevid pa se još uvijek ne zna jesu li muškarci u rodu s dječacima, a privedeni su i roditelji djece. Službe za socijalnu skrb do daljnjega su preuzele brigu o dječacima. Muškarac koji je ilegalno posjedovao drogu i njegov prijatelj dječacima su, umjesto lijeka protiv kašlja, dali metadon. Metadon se u tekućem obliku zelene boje daje liječenim ovisinicma o heroinu, a u prevelikim dozama uzrokuje gušenje i smrt.
- Dječaci su pod stalnim policijskim nadzorom u bolnici i činimo sve što možemo kako bi ih spasili, rekao je voditelj liječničkog tima. Britanski mediji optužili su socijalne radnike za zanemarivanje nesretne djece jer su navodno znali za probleme u dotičnoj obitelji.

Komentiraj, znaš da želiš!