Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaku zabranili da pet dana pije vodu, umro od dehidracije

None Foto: Fox 3

Dječaka (10) otac je stavio u kaznu jer se pomokrio u krevet, a zabranio mu je da pet dana pije vodu. Dijete je umrlo od dehidracije pred očima svog brata blizanca

Jonathan James (10) iz Dallasa srušio se i umro od dehidracije nakon što mu otac i pomajka nisu dopuštali da pije vodu pet dana. Vodu su mu zabranili jer se pomokrio u krevet, a umro je pred očima brata blizanca Josepha, pišu američki mediji. Policija je uhitila dječakova oca Michaela Jamesa i pomajku Tinu Alberson zbog maltretiranja djeteta.

Jonathanova baka Sue Shotwell je kazala kako je Joseph želio pomoći brat, ali ga je bilo strah da i njega ne kazne. Dodaje kako mu je objasnila da ne krivi sebe, jer nije mogao ništa napraviti. Sue ističe da je Joseph u šoku te da je jako zabrinuta za njega. 

Joseph i Jonathan su preko ljeta bili kod svojeg oca, a inače žive s majkom. Dječak je preminuo 25. lipnja ove godine, a pronašli su ga djelatnici Hitne pomoći u kadi. Članovi obitelji kazali su kako je dječak danima bio bolestan te su mu pokušali pomoći, ali su kasnije obdukcijom liječnici utvrdili da je Jonathan umro od dehidracije. Ukoliko njegovog oca i pomajku proglase krivima za njegovu smrt, prijeti im kazna zatvora i do 99 godina, javlja Daily Mail.

Komentari (29)
  • vidi se po njima da su bolesni...ogavno

    29. 8. 2011,   19:12
  • Kako izgledaju moglo bi im se zabranit da 5 mjeseci jedu.Koliko Rezerve imaju oni bi to vjerovatno i prezivjeli.

    29. 8. 2011,   19:33
  • Žalosno koliko ljudi bi htjelo djecu, a ne mogu imati, a ovakva "čudovišta" svoju ne cijene.... Nekima bi trebalo zabraniti imati djecu, pa nisu to igračke....

    29. 8. 2011,   19:41