Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Djeci i mladima nedostaje sna, škola bi trebala početi u 9 sati'

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Jedno od najnovijih istraživanja na ovu temu pokazuje da pomicanje početka nastave za oko sat vremena produžava san tinejdžera, poboljšava ocjene i pažnju na satu, napisao je Puljak na Facebooku

Ivica Puljak, član predsjedništva stranke Pametno, profesor i znanstvenik, na svom je Facebook profilu napisao da bi škola trebala počinjati u 9 umjesto u osam sati.

Poziva se na istraživanje prema kojemu kasniji početak nastave dobro utječe i na spavanja i na ocjene tinejdžera.

- Djeca i mladi su sve više neispavani. Jedno od mogućih rješenja je da škola započne kasnije, u 9h, umjesto u 8h. Jedno od najnovijih istraživanja na ovu temu pokazuje da pomicanje početka nastava za oko sat vremena produžava san tinejdžera, poboljšava ocjene i pažnju na satu. Naravno, prije toga treba sve škole organizirati u jednoj smjeni. Može li se ovo realizirati? Naravno da može, kad se bude htjelo. #SamoPametno - napisao je Puljak.

Tema: Hrvatska

Komentari (68)
  • Jedno od mogućih rješenja je da djeca budu u krevetu prije 22, a ne da su budna do ponoći i duže! Kako to da moje dijete nije neispavano uz školu, glazbenu školu i treninge?!

    20. 12. 2018,   11:14
  • Od pamtivijeka se islo u skoku od osam kad se pjesacilo po pet sest kilometra radili su mladi vise i u krevetu bio vec u osam devet sati sad vi odjedanput skoka u devet ma samo nesto novo izmisljate

    20. 12. 2018,   11:32
  • neka laprd,dica tribaju u 10uri u postelju a ne do ponoći po mobitela dropit...

    20. 12. 2018,   11:26