Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječji ulov: "Ulovio sam zlatnu ribicu u Vranskom jezeru..."

Sad je u kadi: Japanski šaran vrste koi velik je oko 45 centimetara i teži kilogram. Koi zasada pliva po kadi, a onda će ga vratiti u njegovo prirodno stanište

Volio bih znati kako je japanski šaran uopće došao u Vransko jezero, nikad nisam tako nešto vidio u, ispričao nam je Krešimir Pedišić (35) koji je s obitelji u petak popodne u Vranskom jezeru ulovio japanskog šarana vrste koi.

Krešimir je s obitelji i nekolicinom prijatelja šetao kraj jezera kada su djeca u blizini, kod grma šaša uočila neobičnog šarana.

- Na brzinu smo ušli u vodu, ogradili smo joj prostor granama i ulovili je rukama - ispričao nam je Krešimir i dodao da im je šaran bio interesantan zbog neobičnog izgleda. Naime, koi kojeg su pronašli crveno je zlatne boje s crnim flekama. Velik je oko 45 centimetara i teži kilogram. Trenutno šaran pliva u kadi, ali Krešimir je istaknuo da će ga pustiti nazad u vodu kako bi se riba mogla mrijestiti.

- Volio bih samo znati kako je uopće došla u Vransko jezero. Zanima me dolazi li sada do nekog ‘poribljavanja’ jezera ili ju je netko tamo bacio - pita se Krešimir. 

Komentari (35)
  • Zlo od ribe! Šire zaraze i dovode ostale šarane u opasnost. Lijepo za vidjeti al nije mu mjesto u Vranskom..

    12. 2. 2017,   21:29
  • •Uhvati Narkoman zlatnu ribicu,a ribica mu kaže: Ribica: Pusti me molim te ispuniću ti 3 želje! •Narkoman razmišlja i prihvati. Narkoman: Prva želja mi je da se svi Nemci presele u Ameriku. Ribica: Želja ti je ispunjena Narkoman: Druga da se svi Amerikanci presele u Nemacku! Ribica: Želja ti je ispunjena! Narkoman: A treća da se sve vrati kako je i bilo! Ribica:Dobro,ali kakva je svrha toga? Narkoman: LUDILO BRATE!!

    12. 2. 2017,   19:39
  • neki smotan šaran kad se tako velik dao ograditi sa granama i uloviti golim rukama ;-)))

    12. 2. 2017,   19:44