Obavijesti

News

Komentari 118

Djecu je polegao na krevetić, pokrio dekom i izbo ih nožem

Djecu je polegao na krevetić, pokrio  dekom i izbo ih nožem
8

Bio sam u ratu, svašta sam vidio, ali ovako nešto, da bi netko svoju decu ubio, to nitko ne može shvatiti. Strašno, priča nam šokirani mještanin naselja Mali Lug kraj Bihaća. Dok priča, zastajkuje kao da traži prave riječi, a oči mu se pune suzama

VIDEO

U kući u Ulici Muje Hrnjice policajci su pronašli beživotna tijela troje djece, Ahmira (7), Neile (5) i Ajlana (2). Mještani pričaju kako su njihova tijela bila na dva krevetića. Admir je djecu, pričaju, polegao jedno kraj drugoga te ih pokrio dekama.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:04

U hodniku na ulazu u kućicu bez fasade bilo je tijelo njihova oca Admira Sovića (37). Prizor koji su zatekli šokirao je i vrlo iskusne policijske istražitelje. Nakon očevida, koji je potrajao do sitnih noćnih sati, utvrdili su da je Admir nožem ubio svoje troje djece, a potom se objesio.

- U četvrtak, 13. prosinca, Policijskoj stanici Bihać obratio se 39-godišnjak navodeći da je u kući u kojoj živi 37-godišnjak primijetio četiri beživotna tijela. Nakon očevida koji su obavili istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK pod nadzorom tužitelja Kantonalnog tužiteljstva USK, utvrdili su da je 37-godišnjak ubio svoje troje maloljetne djece, nakon čega je izvršio samoubojstvo - priopćili su jučer iz MUP-a USK uz napomenu da se sve okolnosti još utvrđuju. Na ulazu u dvorište kuće u kojoj je obitelj živjela zatekli smo Admirova brata i rodbinu.

- Posljednji put čuli smo se s njim u subotu. Od tada smo ga zvali, slali mu poruke na messenger, nikome se nije javljao. Zabrinuli smo se da im se nije nešto dogodilo, pa smo prošli nekoliko puta ispred kuće. Vidjeli smo da nema svjetla i da nema dima iz dimnjaka, odnosno da se ne loži. Zato je u četvrtak njegov brat s njezinim zetom došao provjeriti jesu li dobro. Tad su ih našli – govorio je Admirov rođak, dok je drugi njegove stvari i kosilice spremao u prtljažnik kombija.

ŽELE IH POKOPATI ZAJEDNO

Admirov brat kratko je rekao da će pogreb, odnosno dženaza, vjerojatno biti danas i da će kontaktirati oca Admirove supruge Leile kako bi se dogovorili gdje će pokopati djecu.

- Pošto im je bio otac, mi ćemo ponuditi da ih pokopamo zajedno u grobnicu, ali ako oni žele preuzeti djecu i pokopati ih negdje drugdje, u redu - rekao je prije nego što je sjeo natrag u kombi.

U njihovu dvorištu ostali su dječji bicikli i motorići na kojima su djecu još prošlog vikenda susjedi vidjeli kako se igraju. Sad ih je prekrio snijeg, kao i kosilice i alat po koji je došla Amirova rodbina. Obitelj Sović u toj je kući stanovala oko godinu dana. Bili su podstanari i ostali susjedi nisu znali mnogo o njima.

- On je bio tvrd čovjek, prava sirovina. Bio je vrijedan i radio je, to ne mogu reći. Znali smo ga često viđati kako radi fleksericom i pilom u dvorištu. Stalno je nešto popravljao. Nitko se nije žalio na buku baš zbog te dječice. Znali smo da radi da bi nešto zaradio. Djeca su bila divna.

SUSJEDI NISU NIŠTA SLUTILI

I ja imam malu djecu pa su često dolazili kod nas i igrali se. Čak sam znao zezati ovog najstarijeg da će mi biti zet jer imam curicu malo mlađu od njega. Šalio sam se, naravno. Toliko mi je žao te djece - hrapava glasa govorio je jedan od prvih susjeda obitelji.

Od šoka cijelu noć nije oka sklopio. Dodaje da djeca nikad nisu bila gladna, ali bila su željna, prije svega, ljubavi.

- Da nam se barem obatio, potražio pomoć... Mi smo složna ulica, učinili bismo sve što možemo, pomogli bismo mu. Znam da je tražio ženu koja bi čuvala djecu jer je htio ići raditi u šumu. Mogla su djeca biti kod nas nekoliko dana, pričuvali bismo ih, nikakav problem. Ali nije nam nikad najavljivao ni davao do znanja da je kadar učiniti ovakvo zlo. Nemam riječi - govori nam dok drhtavim prstima prinosi cigaretu ustima i pripaljuje.

Majka djece Leila Sović, kažu njezini poznanici, od šoka je završila u bolnici. Prije nekih mjesec dana, kažu, zaposlila se kao zaštitarka u jednoj banci.

- Položila je u Sarajevu licencu za zaštitara. Znam da je prije toga radila u pekarnici. Znala je raditi i noću - kažu.   

Potresno pismo Leiline sestre, tete ubijene djece, objavili su jučer mediji u Bosni i Hercegovini.

Napisala je kako Leila supruga nije ostavila da bi otišla s nekim drugim, nego kako bi sebi, svojoj djeci, a na kraju i njemu osigurala uvjete za život. Dodala je kako je Admir bio sitni kriminalac i neradnik te da se nije brinuo hoće li njegova obitelj imati što jesti.

- Leila je nekoliko puta išla raditi u inozemstvo. Nedavno je dobila certifikat za zaštitara i stalan posao. Njemu se to nije svidjelo. Lakše je podnosio da djeca sjede gladna u kući nego da, ne daj Bože, žena radi, a on mora čuvati djecu. Njemu je to smetalo pa joj nije dopustio ni da dolazi kući i viđa djecu. Čak joj je i prijetio. Prijavila je to policiji, koja nije ništa poduzela. Rekli su joj da se obrati centru za socijalnu skrb, koji čeka da se ovako nešto dogodi kako bi se poduzele mjere onda kad je kasno - napisala je teta.

Leila je jučer rekla kako je živjela i radila za djecu. Odgovorila nam je na poruku i rekla da je djecu posljednji put vidjela u ponedjeljak. Sve joj je izgledalo normalno. Dodala je kako je suprug ranije prijetio da će ubiti nju i sebe, ali nikad nije prijetio djeci.

MAJKA: ŽIVJELA SAM ZA NJIH 

- Bio je ljubomoran. Nije mogao podnijeti rastanak. U braku smo bili 11 godina - kaže Leila.

Suprug Admir je 22. studenog na Facebooku napisao da mu je bilo žao kad su neki ljudi otišli bez razloga iz njegova života.

- Sad mi je žao što nisu otišli ranije - dodao je Sović.

Susjedi u šoku: Ne vjerujemo u ovo, pa bio je toliko brižan otac
Susjedi u šoku: Ne vjerujemo u ovo, pa bio je toliko brižan otac

Iako je na Facebooku često objavljivala fotografije djece, sretne i nasmiješene uz poruke ljubavi, njihovi susjedi iz Malog Luga kažu da nije bilo sve tako idilično kako se na prvu čini.

- Na fotografijama sve izgleda bajno, ali znalo se dogoditi, recimo, da ta curica, Neli smo je zvali, dođe kod nas i ja je pitam: ‘Neli, jesu li gladna, jesi li išta jela?’, a ona kaže: ‘Nisam’, iako je već bilo 14 sati - priča nam susjed s tugom u glasu.

On, kao i neki drugi susjedi koji imaju malu djecu, svojim mališanima nije imao srca reći za stravičnu tragediju.

- Nakon što su nas pitali gdje su Ahmir, Neila i Ajlan te kad će se ponovno doći igrati kod nas, rekli smo im kako su se odselili i da je policija došla jer je netko ukrao kosilice iz njihova dvorišta - govori, a suze samo teku.

Admir je podrijetlom iz Ostrošca, a ona iz Skokova na području Cazina. On je, kažu nam njegovi poznanici, imao kućicu i imanje u rodnom kraju, no tvrde kako Leila nije željela živjeti na selu i da su se zbog nje doselili u grad.

- Znali su oboje doći u naš kafić, i ona i on. On bi obično došao s klijentima, ljudima kojima je popravljao poljoprivredne strojeve. Doveo bi ih na kavu ili sok i počastio. Nikad ga nisam vidjela da pije alkohol - rekli su nam gosti u obližnjem kafiću.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...