Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18

Djevojka je policiji opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta - podvođenjem, i to na štetu prijateljice svoje unuke.

Karlovčanin se žalio Županijskom sudu u Karlovcu jer smatra da su optužbe djevojke neutemeljene. Brani se kako nije znao da u vrijeme počinjenje zločina koji mu se stavlja na teret djevojka nije bila punoljetna.

- Kako je oštećena s mojom unukom išla u srednju školu, a krajem 2014. i početkom 2015. ona je bila punoljetna, pretpostavljao sam da i djevojka ima navršenih 18 godina - brani se Karlovčanin.

Sud je odbio njegovu žalbu navodeći da je Županijsko državno odvjetništvo dovoljno argumentiralo postojanje osnovane sumnje o počinjenju kaznenog djela.

- Oštećenica je policijskim službenicima opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina jer mu je pri useljenju u njegov stan pokazala rodni list i domovnicu, jer u to vrijeme još nije imala osobnu iskaznicu.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do 10 godina.

O dokazima koji će se prikupiti u istrazi ovisi hoće li protiv osumnjičenika podići optužnicu ili će slučaj biti odbačen.

Komentari (42)
  • Sta mijenja i da je imala 18? Deda ostajes "stari napaljeni jarac" koji ganja balavice godina svoje unuke.

    5. 10. 2017,   10:03
  • Kakav je ovo članak? Ona se kod njega uselila u stan. Sexala se za novce. On joj je bio svodnik? Da li bila zarobljena u tom stanu ili što... prosvijetlite me tupavu!

    5. 10. 2017,   10:58
  • Ova mu je najbolja : "Nisam znao da nema 18". Ma zatvoriti ga i baciti ključ.

    5. 10. 2017,   10:07