Obavijesti

News

Komentari 258

Djeda (93) policija odvela iz bolnice zbog puške dvocijevke

Djeda (93) policija odvela iz bolnice zbog puške dvocijevke
1

Upali su u bolničku sobu i odveli Luku Josipovića kako bi mu mogli pretresti kuću. Nisu mu pokazali nikakav dokument koji im dopušta da mu kopaju u kući

VIDEO

Došli su po mene i izvukli me iz bolničkog kreveta poput najvećeg kriminalca. Odvezli su me do kuće u kojoj živim sam kako bi obavili pretres. Nisu mi pokazali nikakav dokument koji im dopušta da me odvedu iz bolnice i kopaju u kući po osobnim stvarima.

Počeo je tako ispovijest Luka Josipović (93) iz Turnića kraj Požege. Više od sata, kaže, policajci su ga ispitivali o oružju i novcu. Nakon pretrage vratili su ga natrag na očni odjel u Općoj županijskoj bolnici u Požegi.

- Od 20. studenoga ležim u bolnici jer mi se zdravlje naglo pogoršalo. Pokupili su me 23. studenoga predvečer. Smrzavao sam se dok su mi kod kuće išli od prostorije do prostorije. Pretpostavljam da me je prijavio sin Dragutin s kojim godinama nisam u dobrim odnosima, a sve kako bi se domogao novca koji sam čuvao za crne dane - rekao nam je Luka Josipović, kojega smo posjetili u bolnici.

Njegovi susjedi su nam potvrdili pretres. Bilo im je čudno jer je Luka u dubokoj starosti i nikad nije pravio probleme nikome.

- Nije ljudski čovjeka u njegovim godinama izvlačiti iz bolnice. Čuli smo da je sin policiji prijavio njegov nestanak. Neki govore da se bojao jer je mislio da mu je otac umro. Nemamo pojma kako su ga pronašli u bolnici niti tko im je to javio - kažu Lukini susjedi.

Dodali su kako Luka sa sinom Dragutinom nije u dobrim odnosima. Neslužbeno doznajemo da je Luka spavao u trenutku kad su policijski službenici došli u njegovu bolničku sobu. Probudili su ga i pričekali dok se presvukao iz pidžame te ga odvezli do Turnića, od bolnice udaljenog desetak kilometara.

- Ma Luka je susjed za poželjeti. Donedavno je radio na polju i vozio traktor, ali su mu se vid i sluh naglo pogoršali. Zadnjih dana se jako teško kretao - opisao nam je jedan njegov susjed.

U pretresu kuće policija je, tvrdi susjed, pronašla pušku dvocijevku, pištolj i nekoliko desetaka komada streljiva. Navodno su iz kuće iznijeli i nekoliko tisuća eura. Susjedi kažu kako od policije nisu vidjeli nikakav dokument za pretres.

- Samo smo od njih čuli da ga je netko prijavio zbog držanja oružja bez dozvole. Pa čovjek nikad nije radio probleme - zaključili su stanovnici Turnića.

Sin Dragutin nije odgovarao ni otvarao ulaznu kapiju dvorišta.

Potpisao da iz bolnice izlazi svojevoljno

U Županijskom sudu u Slavonskom Brodu u telefonskom razgovoru dežurni istražni sudac nam je rekao da nisu dali nalog za pretres kuće u Turniću. U bolnici, pak, neslužbeno doznajemo da je policija samo rekla kako su došli po njega, a starac je potom potpisao da izlazi svojevoljno.

Oglasila se i policija

Policijski službenici postupaju u skladu s važećim zakonima i propisima tako su i u konkretnom slučaju koji navodite pretražili obiteljsku kuću temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi i tom prilikom su pronašli pušku, pištolj i nešto streljiva za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da pripadaju osobi koja je preminula. Oružje i streljivo je izuzeto i biti će naknadno uništeno. Napominjemo da je vlasniku obiteljske kuće bio uručen primjerak naloga o pretrazi te mu je u dogovoru s medicinskim osobljem OŽB Požega omogućeno prisustvovanje pretrazi i to izričito na njegov zahtjev, stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa