Obavijesti

News

Komentari 69

'Zabio se u nas pa se ispričao, rekao je kako je radio 21 sat...'

'Zabio se u nas pa se ispričao, rekao je kako je radio 21 sat...'
1

Pozornost javnosti u utorak je izazvala Facebook objava jedne Splićanke koja je opisala prometnu nesreću u kojoj su sudjelovale njena sestra i nećakinja, a u koje je automobilom udario, kaže, djelatnik Hitne pomoći.

VIDEO

Jučer (15. srpnja) je na auto moje sestre naletio drugi auto, ujutro u 7.50 sati, u Brnazama. Ona je iz Sinja išla na posao u Split, a u autu je na stražnjem sjedalu bila i njezina osmogodišnja kći. Obje su bile vezane, započela je svoj post korisnica Facebooka pod imenom 'Vala Shkvorc'.

Detaljno je opisala cijelu prometnu nesreću i frontalni udar BMW-a u automobil njene sestre, kao i njene ozljede - slomljenu bedrenu kost i trostruko puknuće kuka. 

No, poanta njenog posta je bila da je krivac za nesreću mladić, koji je inače kako ona tvrdi djelatnik splitske Hitne pomoći koji je, napisala je, prvo odradio smjenu od 12 sati, a onda i 9-satnu smjenu na Ultri. Mladić je zaspao za volanom. 

U razgovoru za Index to je potvrdila i 49-godišnjakinja koja je stradala u nesreći. Njoj je, rekla je, mladić uz isprike rekao da je radio 'cijeli dan od 7 do 19 sati na Hitnoj u Splitu, nakon čega su ga poslali na dežurstvo na Ultru od 20 do 5 sati nakon čega je morao vratiti auto, razdužiti ga'.

Nakon svega toga, 24-godišnjak je krenuo u 35 kilometara udaljeni Sinj i tada se dogodila nesreća.

- Je li potpuno nevažno da je jedan čovjek od umora na kojeg ga je osudio poslodavac, skoro usmrtio ženu i malo dijete? Može li se na to kako utjecati, prije nego se takve stari zaista dogode, zapitala se u svojoj Facebook objavi sestra ozlijeđene žene koja je svim roditeljima poslala apel da uvijek djecu imaju u sjedalicama na zadnjem sjedalu. 

- Roditelji moji, vozite djecu nevezanu, bez sjedalice, leže vam bebe od pet mjeseci na prednjem sjedalu, da ih možete vidjeti i slične pizdarije. Trgnite se malo, autosjedalica čuva život. Moja nećakinja je puna modrica na mjestu gdje ju je pojas stegnuo kod snažnog udara, ali je živa. Vežite tu djecu, svi mislimo - neće mene. Neće, neće - dok jednom hoće, zaključila je uz fotografiju smrskanog automobila. 

Na području Splita samo četiri vozila Hitne?

Index također doznaje da su djelatnici Hitne u Splitu premoreni, da često rade smjene od 12 sati, a nakon toga nastavljaju i u noćnoj. Njihov je izvor objasnio da na području Splita postoje samo tri vozila s liječnicima te jedno bez liječnika. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa