Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djelatnik škole silovao dječaka (13) s Downovim sindromom

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dječakova majka rekla je da se vratio kući mirišući i ponašajući se čudno. Vrlo brzo mu je krenula pretraživati odjeću, a kada je na njoj pronašla tragove napada, šokirala se...

Dječaka s Downovim sindromom (13) silovao je djelatnik u školi za posebne potrebe u Južnoj Africi, javlja Daily Mail.

Tinejdžer je navodno napadnut 5. kolovoza u zaključanoj učionici je u East Randu, u blizini Johannesburga.

Dječakova majka rekla je da se vratio kući mirišući i ponašajući se čudno. Dodala je kako je pronašla dokaze o napadu na mladićevu odjeću.

Muškarac je prijetio da će ubiti dječaka ako ispriča majci što se dogodilo, tvrdi tinejdžer, prenosi Sowetan Live.

Dječak i njegova škola nisu identificirani, a sumnjivi napadač također nije imenovan.

Njegova majka rekla je da je postala zabrinuta kad njezin sin nije bio na uobičajenom mjestu da ga na kraju dana pokupe iz škole. Ona i dvije školske učiteljice proveli su sat vremena tražeći ga prije nego što su naišli na navodnog napadača.

Muškarac je tvrdio da je dječak 'vjerojatno spavao u jednoj od učionica' i da je tinejdžera bilo lako za pronaći u učionici. Majka se počela sve više brinuti jer joj se sin ponašao čudno i činilo se da plače, piše Daily Mail.

Kad je pregledala njegovo donje rublje, navodno je pronašla znakove napada i rekla da se osjeća 'šokirano i prestravljeno'. Dječak je tada prepričao što se navodno dogodilo, rekavši da je napadnut dok ga je majka tražila.

Zaposlenici škole rekli su lokalnim medijima da je osumnjičeni suspendiran dok traje istraga. Policija je priopćila kako istražuje silovanje, ali još nije izvršila uhićenja.

Downov sindrom genetsko je stanje koji obično uzrokuje neki stupanj invalidnosti učenja. To je uzrokovano dodatnim kromosomom u bebinoj ćeliji zbog genetske promjene u spermi ili jajnoj stanici. Osobe s Downovim sindromom također su izložene većem riziku od zdravstvenih komplikacija kao što su srčani poremećaji, problemi sa sluhom, problemi sa štitnjačom i ponavljajuće infekcije.

Komentari (4)
  • Pedofilija je neizlječiva bolest. U stvari , ima jedan lijek i za to.

    19. 8. 2019,   14:29
  • Za sprečavanje ovih manijaka postoji samo jedna kazna....... Ako napišem koja, evo doživotni crveni.

    19. 8. 2019,   22:20
  • Homoseksualizam je bolest

    19. 8. 2019,   16:48